Ljubljanski bari in kavarne z najlepšim razgledom

Teja Korošec 07.05.2017
Foto: Primož Bergar / Nebotičnik

Twenty Caffe

Foto: Twenty Caffe Facebook

Na vrhu Kristalne palače najdemo najvišjo kavarno in slaščičarno v Sloveniji, poimenovano po številu nadstropja, v katerem se nahaja. Poleg slastnih slaščic kavarna Twenty ponuja tudi zdrave zajtrke in malice. V večernih urah lahko v panoramskem razgledu na slovensko prestolnico uživajo zaprte družbe. 

City Hotel restavracija & bar

Foto: City Hotel Ljubljana Facebook

Zelena terasa City hotela v središču mesta ponuja pogled na ljubljanski grad in okolico. Hotelska restavracija in bar ponujata okusna dnevna kosila iz lokalnih sestavin, pregrešno dobre sladice ter sveže koktajle, zato ni preseneteljivo, da se hotelskim gostom na terasi pogosto pridružijo številni Ljubljančani.

PREBERITE ŠE: Vinski bar Šuklje v središču Ljubljane

Vander

Foto: Vander Urbani Resort Facebook

Čeprav Vander ni klasičen bar dostopen naključnim mimoidočim in je v prvi vrsti namenjen gostom urbanega resorta, si je zaradi prelepega razgleda na staro mestno jedro in lastnega bazena prislužil mesto na našem seznamu. V večerni urah je moderna terasa odprta za vse, a je pred tem potrebno rezervirati mizo s pethodno večerjo.   

Caffe Bienale

Foto: Caffe Bienale - Kaval Group Facebook

Caffe Bienale se nahaja na terasi gradu Tivoli ter svoje goste očara s pravljičnim razgledom na Jakopičevo galerijo in tivolske zelenice. Kavarna nam vsako nedeljo med 10. in 12. uro za 5 evrov poleg kave in rogljička ponuja še ogled aktualne razstave v galeriji MGLC. Dobrodošli tudi štirinožni prijatelji!

Nebotičnik

Foto: Primož Bregar / Nebotičnik

Slavni nebotičnik je skupaj s svojo kavarno vrata odprl že davnega leta 1933, ponovno odprtje kavarne v trenutni podobi pa smo pričakali leta 2010. Pri turistih močno priljubljena kavarna ponuja enega izmed najbolj ikoničnih pogledov na grad in središče Ljubljane, razgled pa ob jasnih dnevih sega še mnogo dlje. Priporočamo osvežilne domače ledene čaje!

Izbor urednika