Med 50 najboljšimi restavracijami na svetu ponovno Hiša Franko

Klavdija Rupar 26.06.2019
Hiša Franko (Kobarid, Slovenija)

Kot vsako leto so tudi letos v Sinagapurju podelili nagrade za najboljše restavracije na svetu. Med njimi je ponovno tudi kobariška restavracija Hiša Franko, ki se je uvrstila na 38. mesto, kar je najboljše do zdaj in kar deset mest višje kot lani. 

Najboljša restavracija na svetu je Mirazur na Azurni obali, kjer je glavni kuhar Mauro Colagreco. Restavracija je v začetku letošnjega leta prejela tretjo Michelinovo zvezdico, zato zmaga ni presenetljiva. 

Poleg nagrad najboljšim restavracijam so podelili tudi nagrade za najboljše kuharje, slaščičarje in druge pomembne dosežke v kulinaričnem svetu. 

Spodaj seznam najboljših restavracij na svetu:

1. Mirazur (Menton, Francija)

2. Noma (Koebenhavn, Danska)

3. Asador Etxebarri (Axpe, Španija)

4. Gaggan (Bangkok, Tajska)

5. Geranium (Koebenhavn, Danska)

6. Central (Lima, Peru)

7. Mugaritz (San Sebastian, Španija)

8. L'Arpege (Pariz, Francija)

9. Disfrutar (Barcelona, Španija)

10. Maido (Lima, Peru)

Ostalih štirideset si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije: arhiv Ana Roš/Hiša Franko in arhiv organizatorja

Fotogalerija

1. Mirazur (Menton, France) Mirazur (Menton, France) 2. Noma (Kobenhaven, Danska) Noma (Kobenhaven, Danska) 3. Asador Etxebar (Axpe, Španija) Asador Etxebar (Axpe, Španija) 4. Gaggan (Bangkok, Tajska) Gaggan (Bangkok, Tajska) 5. Geranium (Kobenhaven, Danska) Geranium (Kobenhaven, Danska) 6. Central (Lima, Peru) Central (Lima, Peru) 7. Mugaritz (San Sebastian, Španija) Mugaritz (San Sebastian, Španija) 8. Arpege (Paris, Francija) Arpege (Paris, Francija) 9. Disfrutar (Barcelona, Španija) Disfrutar (Barcelona, Španija) 10. Maido (Lima, Peru)

Izbor urednika