Nova gurmanska pica v središču Ljubljane

Anja Mrevlje 07.12.2018
Gurmanska sourdough pica

Pravo gurmansko poslastico so predstavili kot del nove ponudbe v znanem ljubljanskem Fétiche Baru. 

Pice, ta preprosta in priljubljena jed nikoli več ne bo to, kar je nekoč bila. Gurmanska sourdough pica ima rahlo in hrustljavo testo, ki 24 ur vzhaja na drožeh, je tako dobro, da bi ga jedli samega. In dodatki? Zahtevali bomo le najboljše. Na pici bomo našli kremasto buratto, surove marinirane rake, pršut San Daniele, sveže paradižnike, okisane kapre, pelate San Marzano ali celo cufano račko z rdečim zeljem ter tatarca wagyu govedine.

Gurmanska sourdough pica. Foto: Fétiche Bar

Leto dni za razvoj testa z drožmi

Grega Božičnik, ki skupaj z bratom Igorjem uspešno vodi vrsto ljubljanskih pribežališč za ljubitelje odlične hrane, je ob otvoritvi nove ponudbe Fétiche Bara povedal: "Testo za to pico smo razvijali kar leto dni, zanj je treba skrbeti skoraj tako, kot za dojenčka. Pripravljamo ga v treh različicah – pšenični polnozrnati, koruzni s sončničnimi semeni in ječmenovi. "

Vsa moka je biološko pridelana in mleta na kamen, za vzhajanje pa uporabljajo divji kvas oziroma droži. Testo ima zato hrustljavo drobljivo strukturo in je res drugačno, kot smo vajeni. Poleg odličnega okusa in prijetne teksture je ključna prednost sourdough testa lahka prebavljivost.

Pica z dotikom Michelinove zvezdice

Pot te vrhunske pice do Ljubljane se je začela z obiskom znamenite picerije iTigli v Veroni, ki jo vodi z Michelinovo zvezdico nagrajeni chef Simone Padoan. Ekipi Fétiche Bara je pomagal tudi omenjeni chef, ki je v Ljubljano poslal svojega svetovalca, ki tudi njemu samemu pomaga pri razvoju testa.

Dogajanje ob otvoritvi nove ponudbe bara Fétiche si oglejte v galeriji.

Foto: Fétiche Bar

Fotogalerija

Grega Božičnik in Matjaž Ivanc. Vladimir Boisa in Jure Košir. Sašo Mali in Gašper Čarman. Gurmanska sourdough pica Gurmanska sourdough pica Gurmanska sourdough pica. Gurmanska sourdough pica.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča