Nova sezona Odprte kuhne

CITYLIFE 23.03.2018
6. sezona Odprte kuhne

Poleg pristnih domačih dobrot bodo na Odprti kuhni tudi letos na voljo kulinarike z vseh koncev sveta. Uživali bomo lahko ob izvrstnih jedeh, ki so doma pri naših sosedih, in ob tistih, ki dišijo po eksotičnih začimbah in nas vabijo k raziskovanju novih okusov. »Naše osnovno vodilo ostaja kakovost, zato krepimo tudi sodelovanja z najboljšimi slovenskimi chefi,« je poudarila Alma Kochavy, vodja projekta in dodala, da se sama zelo veseli tudi obogatene ponudbe butičnih slaščic in sladoleda. Kreativne grižljaje starih znancev in novih ponudnikov bo seveda spremljala tudi ponudba vrhunskih slovenskih in tujih vin, penin, koktejlov in kraft piva ter drugih zanimivih napitkov, s katerimi bomo lahko danes, 23. marca 2018, nazdravili pomladi.

Odprta kuhna bo spomladi in jeseni na Pogačarjevem trgu potekala vsak petek ob lepem vremenu od 10. do 21. ure, poleti pa bo okusno druženje trajalo še nekoliko dlje, in sicer do 22. ure. Ob zaključku vsakega dogodka bodo tudi letos zbrali preostalo hrano in jo s pomočjo Slovenske filantropije podarili ljudem v stiski.

Kulinarični svet v malem letos prihaja v kar pet slovenskih mest. Odprta kuhna bo po otvoritvi v Ljubljani že v soboto, 31. marca, otvorila tudi sezono gostovanj po Sloveniji in obiskala mestno tržnico v Celju, kjer se bo kulinarična karavana ustavila še 19. maja, 9. junija, 15. septembra in 20. oktobra. Aprila bodo na svoj račun prišli na Primorskem, kjer bo Odprta kuhna gostovala na dveh lokacijah. V Kopru na Carpacciovem trgu se bo odlično jedlo in pilo 21. aprila, 16. junija, 1. septembra in 13. oktobra, na Bevkovem trgu v Novi Gorici pa 25. aprila, 23. maja, 20. junija in 5. septembra. Nova lokacija v letošnjem rednem programu je Ptuj, kamor se Odprta kuhna po lanskem izjemno uspešnem prvem obisku vrača 12. maja, 28. julija in 8. septembra.

Fotografije: Arhiv Odprte kuhne

Fotogalerija

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča