Novoletni kanapeji za najdaljšo noč v letu

Lana Bauman 30.12.2018
Foto: Depositphotos

Za pripravo preprostih kanapejev potrebujemo kruh in vse mogoče sestavine po želji. Pri pripravi lahko eksperimentiramo, morda se le prepričajmo, da je naš recept okusen, preden naredimo celo vrsto kanapejev, ki se jih ne bo nihče zares lotil. Nekaj idej lahko najdete v članku - vabljeni ste, da nasvete priredite in naredite svoj najljubši kanape.

Avokado z mocarelo

Z vilico zmečkajmo avokado, dodajmo sol in poper, po želji nekaj kremnega sira. Namaz na debelo razmažemo na izbran kruh, in ga razrežemo na manjše koščke. Nanj položimo narezano mocarelo in češnjev paradižnik. Na zobotrebec nasadimo list sveže špinače ter ga zapičimo v sendvič. 

Pri pripravi kanapejev lahko uporabimo različne vrste in oblike kruhkov. Foto: Pixabay

Kremni sir s pršutom

Postopka se lotimo na enak način, le da namesto avokadovega namaza, kruh premažemo s kremnim sirom. Nato ga narežemo na manjše koščke in na namaz položimo pršut. Najboljši okus se ustvari z dimljenim pršutom, seveda pa izberite pršut, ki je vam najboljši. Kanape lahko po želji obogatimo s tanko rezino sira in paradižnikom. 

DImljen losos in rukola

V ponvi na rahlo popečemo file dimljenega lososa. Previdni bodimo, da bo losos ostal mehek in rozkaste barve. Kruh segrejemo v pečici, prelijemo z deviškim oljčnim oljem ter nanj nanesemo koščke lososa in rukolo. Po želji lahko dodamo mocarelo.  

Poleg kanapejev lahko pripravimo rezine paradižnika v olivnem olju, polnjene olive z mandlji in dodaten sir ter gostom tako ponudimo še večjo izbiro prigrizkov. 

Foto: Depositphotos

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča