Recept: Božanska kostanjeva torta z medom

Tina Lagler 13.10.2017
Kostanjeva torta

Za kostanjevo torto z medom potrebujemo:

Sestavine:

  • 225 g masla
  • 250 g medu + 1 do 2 žlici za preliv
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 3 velika jajca iz proste reje
  • 300 gramov moke
  • 2 žlici pecilnega praška
  • 1 žlica semen komarčka
  • 6 žlic nasekljanega kuhanega ali pečenega kostanja
  • 4 žlice pinjol
  • 1 žlička soli

PREBERITE ŠE: V pečici pečen kostanj

Priprava:

Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija in namastimo pekač za torte ali kolače. V posodi raztopimo maslo, dodamo med in sladkor ter občasno premešamo. Ko je zmes dodobra premešana, jo segrevamo še minuto, vendar pazimo, da ne zavre. Nato pustimo 20 minut, da se ohladi.

Medtem ubijemo jajčka, jih razžvrkljamo in jih primešamo ohlajeni mešanici medu, masla in sladkorja. V veliko posodo presejemo moko in ji dodamo pecilni prašek, premešamo ter naredimo luknjico na sredini, v katero vmešamo mešanico medu in občasno spet premešamo. Ko je mešanica na hitro zamesena, dodamo semena komarčka in štiri žlice kostanja, nato fino zamesimo.

V namaščen pekač vlijemo testo, na katerega potresemo mešanico v manjši posodici zmešanega preostalega kostanja, pinjol in soli. Pečemo od 45 do 60 minut in po koncu peke pustimo na rešetki, da se ohladi. V manjši posodici pogrejemo dve žlici medu in ju prelijemo po torti oziroma kolaču. Prava jesenska sladica za prste obliznit!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča