Recept: Čokoladna mousse torta

Eva Natlačen 10.11.2016
Recept: Čokolanda mousse torta

Recept: Čokolanda mousse torta

Za biskvitno osnovo potrebujemo:

  • 25 gramov kakava v prahu
  • 3 jedilne žlice vrele vode
  • 100 gramov drobljenega sladkorja
  • 100 gramov moke
  • vrečka pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 100 gramov masla
  • 2 jedilni žlici brandyja

Za mousse potrebujemo:

  • 300 gramov jedilne čokolade
  • 450 mililitrov sladke smetane za stepanje

PREBERITE ŠE: Recept: jesenski kostanjev mousse

Najprej segrejemo (ventilacijsko) pečico na 180 stopinj Celzija. Nato v skodelici zmešamo kakav in vrelo vodo, da nastane gosta kakavova pasta. Primešamo še ostale sestavine za biskvit, dobro premešamo in prelijemo v namaščen pekač. Položimo v pečico in pečemo dobrih 20 minut. Na še vroč pečen biskvit s čopičem namažemo brandy, da se vpije, nato pa biskvit postavimo na stran, da se ohladi. Na vodni kopeli stopimo čokolado, da postane tekoča, medtem pa stepemo smetano. Ko se čokolada malce ohladi, jo previdno umešamo v stepeno smetano ter maso namažemo na ohlajen biskvit ter postavimo v hladilnik.

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča