Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: dišeča jagodna marmelada

Čas jagod je tu in po njih lahko zadiši tudi v našem domu. Pripravimo si slastno marmelado, ki jo bomo lahko zjutraj namazali na sveže pečen kruh ali pa si privoščili kar eno žlico, ko nam bo zadišalo nekaj sladkega.
Najbolje je, če so jagode sveže, lahko pa uporabimo tudi zmrznjene. Potrebujemo še kozico, malce manj kot uro časa in spodnje sestavine:
- 1 kilogram jagod
- 500 gramov sladkorja
- sok ene limone
- žlico masla
Da bi marmelada obdržala lepo rdečo barvo, priporočamo, da jagode najprej nežno očistite, jih narežete na polovice ter nanje posujete ves sladkor. Vse skupaj pokrijete ter pustite na sobni temperaturi čez noč, da jagode absorbirajo sladkor. Ko jagode odkrijemo jih polijemo z limoninim sokom ter postavimo na nizek ogenj. Ko se sladkor stopi povišamo temperaturo ter počakamo, da marmelada zavre, nato jo odstavimo. Ponovno jo postavimo na ogenj za dve minuti in jo nato ponovno odstavimo. Postopek ponovimo še dvakrat. Nato v kuhano marmelado dodamo maslo ter ga previdno vmešamo. Steriliziramo kozarce ter jo vlijemo vanje in jih dobro zatesnimo.
Foto: foodtolove.co.nz