Recept: domača vroča čokolada

CITYLIFE 04.03.2018
Vroča čokolada

Domača vroča čokolada je ena izmed najbolj priljubljenih zimskih pijač. Koliko bo končni izdelek izviren, je popolnoma odvisno od naše domišljije – za bolj gurmansko vročo čokolado lahko uporabimo vse od alkohola (rum, bailey's, konjak, viski, sadni likerji …) do začimb (cimet, vanilija, kardamom …) ter od pomarančne lupinice do javorjevega sirupa, čilija in pistacij.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 3 žlice kakava v prahu
  • 3 skodelice polnomastnega mleka
  • 170 gramov kakovostne temne čokolade, sesekljane
  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • ščep vanilije in ščep cimeta
  • stepena sladka smetana

PREBERITE ŠE: Mmm...Čokolada - hladna ali vroča

Priprava:

Zavrimo ¾ skodelice vode, gladko vmešajmo kakav, dodajmo mleko in ponovno zavrimo. Vmešajmo nasekljano čokolado, sladkor in dišavnice ter mešajmo, dokler ni mešanica gladka in kremasta (približno 5 minut). Razdelimo v skodelice in okrasimo s sladko smetano, stepeno z vaniljevim sladkorjem, in potresimo s kakavom.

Foto: foodnetwork.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča