Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: domača vroča čokolada

Pri pripravi domače vroče čokolade se izogibajmo zgoščevalcem, kot je škrob, da naša vroča čokolada ne postane puding, in seveda uporabimo pravo čokolado, saj nočemo, da je napitek bolj podoben kakavu.
Domača vroča čokolada je ena izmed najbolj priljubljenih zimskih pijač. Koliko bo končni izdelek izviren, je popolnoma odvisno od naše domišljije – za bolj gurmansko vročo čokolado lahko uporabimo vse od alkohola (rum, bailey's, konjak, viski, sadni likerji …) do začimb (cimet, vanilija, kardamom …) ter od pomarančne lupinice do javorjevega sirupa, čilija in pistacij.
Sestavine (za 4 osebe):
- 3 žlice kakava v prahu
- 3 skodelice polnomastnega mleka
- 170 gramov kakovostne temne čokolade, sesekljane
- 3 žlice rjavega sladkorja
- ščep vanilije in ščep cimeta
- stepena sladka smetana
PREBERITE ŠE: Mmm...Čokolada - hladna ali vroča
Priprava:
Zavrimo ¾ skodelice vode, gladko vmešajmo kakav, dodajmo mleko in ponovno zavrimo. Vmešajmo nasekljano čokolado, sladkor in dišavnice ter mešajmo, dokler ni mešanica gladka in kremasta (približno 5 minut). Razdelimo v skodelice in okrasimo s sladko smetano, stepeno z vaniljevim sladkorjem, in potresimo s kakavom.
Foto: foodnetwork.com