Recept: Francoski toast z Nutello

Lana Bauman 25.01.2019
Depositphotos

Sestavine za dva francoska toasta:

  • 4 rezine kruha
  • 3 žlice stopljenega masla
  • 180 ml mleka
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • 2 čajni žlički sladkorja
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlici Nutelle
  • pol čajne žličke vanilijevega ekstrakt
  • majhen ščepec zmletega cimeta
  • 10 jagod (po želji)

Priprava:

Oprane jagode narežemo na rezine in jih posipamo s sladkorjem in limoninim sokom ter pustimo, da se napijejo dodanih arom.

Med tem se lotimo priprave kruhkov. Dve rezini kruha namažemo z Nutello in ju prekrijemo s preostalima rezinama. V posodi ročno zmešamo mleko in jajce. Dodamo 2 žlici stopljenega masla, sol, cimet in vanilijev ekstrakt. Sestavine med seboj dobro premešamo, da dobimo enotno zmes. Na štedilnik pristavimo ponev in vanjo zlijemo preostalo maslo. Ko doseže zadostno temperaturo, sendviča namočimo v zmes jajca, mleka in začimb ter položimo na vročo ponev. Ko spodnja kruhka porumenita, ju obrnemo. Na vsaki strani pečemo približni dve minuti. Na toasta posujemo jagode in še vroča postrežemo.

Dober tek!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča