Recept - hrenov namaz

CITYLIFE 20.04.2019
Foto: Depositphotos

Hren je nepogrešljiv ob praznovanju Velike noči. Če nam je okus svežega nastrganega hrena premočen ga lahko uporabimo za pripravo različnih namazov. 

Hrenov namaz - sestavine: 

  • hren
  • pusta skuta
  • kisla smetana
  • malo olja
  • sol
  • poper
  • peteršilj za dekoracijo

Hrenov namaz - priprava: Hren olupimo in na drobno nastrgamo. Skuto in kislo smetano premešamo in dodamo sveže nariban hren. Nato po okusu dodamo začimbe. Hrenov namaz dekoriramo s peteršiljem. V hladilniku ga zaprtega lahko hranimo do tri dni. Namig: najbolj tekne namazan na ržen kruh.

Dober tek! 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča