Recept - Hrustljavi čips iz domače pečice

Teja Korošec 03.10.2017
Foto: Epicurious

Doma pripravljen čips je bolj hrustljav, bolj svež in manj masten. Poleg tega ga lahko solimo po želji. Olivno olje lahko nadomestimo tudi s sončničnim oljem ali stopljenim maslom. 

Sestavine:

  • 4 srednje veliki krompirji
  • maslo
  • olivno olje
  • sol

PREBERITE ŠE: Recept - Kremna paradižnikova juha

Priprava:

Krompir olupimo in narežemo na približno 3 milimetre debele kolobarje. Operemo jih z mrzlo vodo in osušimo s servetom. Večji pekač obložimo s peki papirjem, ki ga na tanko premažemo z maslom, po njem razporedimo krompirjeve rezine. Olivno olje enakomerno razpršimo po vsej površini. Okoli 15 minut pečemo v pečici, ki je vnaprej segreta na 240 stopinj. Po okusu solimo ter počakamo, da se čips ohladi. Nato se zabava lahko začne!

Foto: Epicurious

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča