Recept - Jagodni ali borovničev “Chantilly”

CITYLIFE 26.07.2017
Jagodni ali borovničev “Chantilly”

Recept - Jagodni ali borovničev "Chantilly":

Sestavine:

  • skodelica moke
  •  ¼ skodelice rjavega sladkorja
  •  ½ skodelice masla
  • ½ skodelice zmletih orehov
  • 2 beljaka
  • skodelica belega sladkorja
  • 2 skodelici svežih jagod ali borovnic
  • skodelica stepene smetane
  • čajna žlička limoninega soka

Priprava: Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija. Zmešamo moko, sladkor in maslo, dokler ne postane krhko. Zmesi dodamo mlete orehe in dve tretjini mešanice pritisnemo na dno srednje velikega pekača. Preostali del bomo potrebovali na koncu za posip. V segreti pečici pečemo 20 minut, nato ohladimo. V veliki globoki skledi z električnim mešalnikom pri visoki hitrosti 10 minut mešamo jajčna beljaka, sladkor, jagode ali borovnice in limonin sok. V drugi mešalni skledi narahlo zmešamo stepeno smetano in jagode, ki jih prav tako narahlo vmešamo v kremo. Mešanico polijemo nad ohlajeno skorjo in potresemo s preostalo mešanico krhkih drobtin. Preden postrežemo, pecivo za 6 ur ali najbolje kar čez noč postavimo v zamrzovalnik. Okrasimo po želji s svežimi jagodami ali borovnicami in prelivom.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča