Recept - kremšnita iz domače kuhinje

Teja Korošec 18.03.2018
Slavna kremšnita

Čas priprave slavne kremne rezine ali kremšnite je odvisen od tega kako vešči smo v kuhinji. Znaša med eno uro ter uro in pol.

Sestavine:

  • 1 zavoj listnatega testa 
  • 6 jajc
  • 2 paketka vanilijevega sladkorja
  • 1 vanilijev puding v prahu
  • 1 liter mleka
  • 150 gramov ostre moke
  • 0,3 litra sladke smetane 
  • 50 gramov sladkorja v prahu
  • 150 gramov sladkorja
  • 1 žlica ruma

PREBERITE ŠE: Recept - Domači jabolčni zavitek

Priprava:

Najprej spečemo listnato testo. Razdelimo ga na dva enakovredna dela in čim na tanjše razvaljamo v pravokotni obliki. Oba kosa testa po celotni ploskvi prepikano z zobotrebcem, da se izognemo mehurjem v testu. Približno 15 minut ju pečemo na 220 stopinjah, vendar ločeno. 

Sledi priprava pudingove kreme. V pol litra mleka vmešamo sladkor in vanilij sladkor. Segrejemo do vretja. Medtem v drugi posodici zmešamo puding v prahu, 2 rumenjaka, moko in 2 dcl mleka. Ko mleko zavre, ugasnemo ogenj in vllijemo pudingovo zmes. Neprestano mešamo, dodamo žlico ruma in nekoliko ohladimo. V mlačno pudingovo kremo previdno vmešamo še 4 stepene beljake, da bodo naše kremne rezine bolj rahle. Zmes vlijemo na eno plast testa, ki smo ga podložili s peki papirjem. Enakomerno porazdelimo in pustimo počivati v hladilniku. 

Medtem stepemo sladko smetano in ji dodamo sladkor v prahu. Smetano namažemo na ohlajeno pudingovo plast in zgladimo. Drug del testa narežemo na kvadrate enake velikosti in jih položimo po vrhu. Potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Dober tek!

Foto: Depositphotos

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča