Recept - lahki poletni sendviči

Klavdija Rupar 09.08.2019
Sendvič. Foto: Unsplash

Poletje je čas, ko se nam na da ravno kuhati večjih količin hrane in raje na hitro nekaj pojemo. Ena izmed takšnih jedi so tudi lahki poletni sendviči, ki so okusni, obenem pa izredno hitri in preprosti za pripravo. Spodaj smo pripravili 3 recepte iz zdravih sestavin, nekatere izmed njih lahko najdemo tudi kar na svojem vrtu.

Popečen caprese sendvič

Sestavine:

  • 4 rezine kruha po izbiri
  • 110 gramov mocarele
  • 2 majhna paradižnika
  • 1 jedilna žlica sveže bazilike
  • ½ avokada
  • 1 jedilna žlica masla

Foto: Depositphotos

Priprava:

Raztopimo maslo. Dve rezini kruha položimo na ponev in nanju damo paradižnik in mocarelo, na vrh pa položimo drugi dve rezini kruha. Popečemo 3-5 minut na vsaki strani, oz. toliko časa, da se sir stopi. Dvignimo zgornji rezini kruha in položimo avokado ter baziliko na vrh paradižnika. Rezini kruha položimo čez in postrežimo.

Pita sendvič z avokadom in piščancem

Sestavine:

  • pita kruh
  • narezan piščanec
  • avokado
  • grški jogurt
  • češnjevi paradižniki
  • sir
  • limonin sok
  • koriander
  • česen v prahu

(količine damo po občutku)

Foto: Depositphotos

Priprava:

Rezino sira položimo v pita kruh. V majhni posodici zmešamo grški jogurt in česen v prahu ter postavimo na stran. V drugi posodici zmešamo avokado, paradižnik, limonin sok in koriander. Popečemo piščanca in nato vsak pita kruh napolnimo s piščancem in mešanico avokada ter paradižnika, čez pa polijemo jogurtovo mešanico.

Sendvič s tuno in solato

Sestavine:

  • 420 gramov tune
  • ½ narezanega koromača
  • majoneza
  • 1 čajna žlička kisa
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 1 ½ čajne žličke koromačevih semen
  • 1 jedilna žlica koriandra
  • ½ jedilne žlice morske soli
  • štručke
  • listi solate

Foto: Depositphotos

Priprava:

Zmešamo tuno, koromač, majonezo, kis, limonin sok, koromačeva semena, koriander in sol. Mešanico naložimo v štručko in vsaki dodamo list solate. V vsako štručko dodamo polovico skodelice tune in postrežemo.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča