Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: Lazanja z omako Barilla in hrustljavo zelenjavo

Pravo italijansko lazanjo si lahko pričaramo tudi v domači kuhinji. Da bo slastna lazanja v vročih poletnih dneh hitro na našem krožniku za pripravo potrebujemo lističe lazanje Barilla, omako z zelišči Barilla, hrustljavo zelenjavo in klasična italijanska specialiteta je tu.
Družinsko podjetje Barilla, ki izdeluje testenine, je zgodba italijanske družine, ki se je s tem poslom začela ukvarjati pred skoraj 140 leti v majhni delavnici v središču Parme. Podjetje, ki je še danes v lasti družine poganja vodilna misel "Dajmo ljudem hrano, ki bi jo dali svojim otrokom." Barilla je edina proizvajalka testenin, ki temeljijo na ekskluzivnih sortah (kot so Aureo, Svevo, PGreco, Normanno), s čimer želi zagotoviti, da bodo imele testenine pri kuhanju najboljše lastnosti (npr. čvrstost) in bodo lepe na pogled (npr. barva).
Recept: Lazanja z omako Barilla in hrustljavo zelenjavo:
Sestavine za 4 osebe:
- 10 listov lazanje Barilla
- 200 g paradižnikove omake z zelišči - Napoletana Barilla
- 100 g brokolija
- 100 g paprike
- 60 g parmezana
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- sol in poper
Za bešamel:
- 900 g mleka
- 40 g masla
- 40 g bele moke
- ščepec muškatnega oreška
- sol
PREBERITE ŠE: Recept: domači špinačni rezanci z jadranskimi kozicami
Eden in edini način poslovanja podjetja Barilla (DOBRO ZATE, DOBRO ZA PLANET) je strnjen v knjižici, ki si jo lahko podrobno ogledamo na barilla.si!
Priprava:
Bučke, brokoli in papriko narežemo na majhne koščke. V ponev s prevleko proti prijemanju dodamo eno žlico ekstra deviškega oljčnega olja in nekaj minut pražimo zelenjavo. Zelenjava naj ostane hrustljava. Dodamo paradižnikovo omako z zelišči Napoletana in jo med mešanjem počasi zavremo. Odstavimo.
Stopimo maslo, dodamo moko in dobro premešamo. Na zelo nizkem ognju kuhamo par minut, da dobimo gladko, svetlo rjavkasto zmes (prežganje). V drugi kozici segrejemo mleko s ščepcem soli in muškatnega oreška. Dodamo ga mešanici masla in moke ter omako med nežnim mešanjem zavremo. Odstavimo.
Namastimo pekač.
Po dnu najprej razporedimo plast bešamela, povrhu potresimo z zelenjavo in položimo plast lazanj (ki jih ni treba prej skuhati) ter potresemo z naribanim parmezanom.
Postopek petkrat ponovimo, tako da izmenjujemo plasti zelenjave, lazanj in bešamela. Na vrhu naj bosta bešamel in parmezan (pazimo, da nam ostane dovolj bešamela, da bomo lahko popolnoma prekrili peto plast).
Pečemo v pečici, segreti na 220 °C od 25 do 30 minut. Ko so lazanje pečene, naj še 10 minut počivajo, preden jih ponudimo.
barilla.si