Recept: pustni krofi

Eva Natlačen 23.02.2017
krofi

Recept: pustni krofi

Za 25 krofov potrebujemo:

  • 1 kilogram bele moke
  • 2 kocki svežega kvasa
  • 60 gramov sladkorja
  • pol litra mleka
  • 6 velikih rumenjakov
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 1 deciliter olja
  • sok polovice limone
  • 3 ščepci soli
  • 50 mililitrov ruma

Priprava: 

Najprej v posodi stepemo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor, nato pa primešamo rum in olje. Kvas zmešamo z malce mleka in sladkorja in počakamo, da vzhaja. Nato ga primešamo k rumenjakom ter dodamo mleko, sol, limonin sok in moko. Mešamo približno 15 minut, dokler ne nastane mehka gladka zmes. Nato oblikujemo približno 8 dekagramov težke kroglice in jih za dobre pol ure postavimo na toplo, da vzhajajo. Nato v ponvi segrejemo olje, vanj položimo krofe ter jih iz obeh strani zlato rumeno zapečemo. Ko se ohladijo, v njih naredimo luknjico ter jih napolnimo s čokolado, marmelado ali vanilijevo kremo. Posujemo z mletim sladkorjem ter postrežemo.

Pa veselo sladkanje!

Foto: foodnetwork.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča