Recept - rižota z lignji na rdeče

Anja Mrevlje 31.05.2017
Recept - rižota ala Carbonara

Poletje je idealen čas, da se na našem jedilniku znajdejo tudi morske dobrote. Ena takšnih je prav gotovo mediteranska rižota z lignji z osnovo za rižoto z okusom paradižnika Zlato polje. Recept je enostaven, rižota pa kremasta in polnega okusa. 

Sestavine (za 4 osebe):

  • 400 g osnove za rižoto z okusom paradižnika Zlato polje
  • 200 g lignjev
  • 3 stroki česna
  • 2,5 dl belega vina
  • 1 pest rukole
  • 2 lista bazilike
  • sol
  • oljčno olje
  • parmezan

PREBERITE ŠE: Recept - solata z rdečo peso

Priprava: Ponev segrejemo in na suho popražimo na kolobarje narezane lignje. Dodamo eno veliko žlico oljčnega olja in riž. Ko riž postekleni, dodamo nasekljan česen in zalijemo z belim vinom. Ko vino povre, dodamo še 1,3 litra vrele vode in počasi kuhamo do mehkega. Na koncu solimo po potrebi, dodamo nasekljano rukolo in baziliko ter zalijemo še z nekaj olivnega olja.Posujemo s parmezanom in postrežemo.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča