Recept - Slastna maskarpone torta s svežimi jagodami

Vanja Žižić 22.05.2016
Foto: pexes

Za izbrano sladico ne potrebujemo produktov, ki jih je težko najti in vsebujejo nešteto korakov za pripravo, le nekaj osnovnih sestavin, ki jih na koncu zaključimo s svežimi jagodami, ki s svojo rdečo barvo, sladico še vizualno polepšajo. Recept, ki ga morate preizkusiti.

Za testo potrebujemo:

  • 6 žlic nesoljenega masla
  • 140 gramov moke
  • 1 žlico rastlinskega olja
  • 3 žlice vode
  • 1 žlico sladkorja
  • In ščepec soli

Za nadev potrebujemo:

  • 450 gramov maskarponeja
  • ¼ skodelice sladkorja v prahu
  • 1 čajno žličko sveže stisnjenega limoninega soka
  • ½ žličke naribane (ekološko pridelane) limonine lupine
  • ½ žličke vaniljevega ekstrakta
  • In nekaj sveže narezanih jagod

Pečico predhodno segrejemo na 210 stopinj, in vanjo postavimo mešanico masla vode, olja, sladkorja in soli, dokler se mešanica popolnoma ne stopi. Potem ji hitro dodamo še preostanek moke in oblikujemo kepo testa in pustimo da nekaj minut počiva in se ohladi. Ko je testo dovolj hladno, ga potisnemo in oblikujemo v izbran kalup s pomočjo prstov in vilic in postavimo v segreto pečico za približno 15 minut oziroma dokler testo ne dobi svetlo rjave skorje in kaže drobne razpoke. Previdno ga odstranimo iz pečice in ponovno nekaj minut pustimo da počiva. Medtem pripravimo nadev in zmešamo maskarpone, sladkor v prahu. Limonin sok, limonino lupinico, vanilijo ter ščepec soli in mešamo dokler izbrana mešanica ne postane popolnoma gladka. Ko se je testo popolnoma ohladilo, ga nadevamo z maskarponejevo kremo in povrhu posujemo s svežimi jagodami. Za slajši okus sladico za nekaj časa postavimo v hladilnik, a je dobra tudi če jo postrežemo.

Foto: pexes

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča