Recept - slastni čokoladni browniji

Anja Mrevlje 10.12.2018
Foto: Depositphotos

Čokoladni browniji so sladica, ki nas ne bo pustila ravnodušne. Prilagamo preprost recept, za najboljše rjavčke pa bomo uporabile le najkvalitetnejše sestavine.

Sestavine:

  • 70 g moke
  • 250 gramov sladkorja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 200 g temne čokolade 
  • 100 g nesladkanega kakava v prahu
  • 4 jajca
  • sol

Priprava:

Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Z maslom namaščeni pekač prekrijemo s peki papirjem. Nad posodo z vrelo vodo (nad paro) v skledi stopimo maslo in čokolado. S stalnim mešanjem stopimo sestavini, da dobimo gladko zmes. Odstavimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. V drugi posodi zmešamo moko, kakav, sladkor, pecilni prašek in ščepec soli ter zmes dodamo k stopljeni čokoladi. Zmiksamo z električnim mešalnikom. Vmešamo posamezno jajce in ponovno zmiksamo. 

Narejeno maso zlijemo v pekač in pečemo približno 20 - 25 minut. Narežemo na kocke in uživamo!

Dober tek!

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča