Recept: slavna francoska pita

Anja Mrevlje 12.03.2016
Francoska pita

Recept za francosko slano pito:

Testo: 500 g moke, sol, 300 g masla, 1 rumenjak.
Moko zmešamo s soljo, malo vode, rumenjakom in maslom. Zgnetemo v testo. Zavijemo v plastično folijo in pustimo počivati v hladilniku približno pol ure.

Nadev: 250 g prekajene slanine, 1,5  žlice olivnega olja.
Narezano slanino na hitro popečemo na olivnem olju in odcedimo na papirnatih brisačkah.

Krema: 2 jajci, 2 rumenjaka, 250 g mleka, 250 g sladke smetane, sol,  kajenski poper, muškatni orešček.
Vse skupaj zmešamo.

Priprava: Namastimo in pomokamo model za pite. Razvaljamo testo in z njim obložimo model. Po testu potresemo slanino in 200 g naribanega sira (npr. grojer), prelijemo s kremo. Pečemo 30 minut na 180 stopinjah Celzija.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča