Recept - Špageti Barilla z mesnimi kroglicami

Anja Mrevlje 31.07.2017
Špageti Barilla z mesnimi kroglicami

Recept - Špageti Barilla z mesnimi kroglicami

Sestavine za 4 osebe:

  • Špageti Barilla št. 5                400 g
  • Paradižnikova mezga             300 g
  • Mleta govedina                      300 g
  • Krušne drobtine                     100 g
  • Parmezan                               100 g
  • Nasekljan peteršilj                 1 žlica
  • Ekstra deviško oljčno olje      4 žlice
  • 1 strok česna 
  • 1 žlica moke
  • lističi bazilike
  • sol in črni poper

Priprava:

Najprej pripravimo mesne kroglice. Zmešamo mleto govedino s parmezanom, drobtinami, nasekljanim peteršiljem in polovico drobno nasekljanega stroka česna. Solimo in popramo, dobro premešamo in z dlanmi oblikujemo mesne kroglice.

Kroglice nežno povaljamo v beli moki. Odstranimo odvečno moko ter jih v ponvi na dveh žlicah ekstra deviškega oljčnega olja zlato rjavo zapečemo, nato odstavimo.

V veliki ponvi segrejemo dve žlici oljčnega olja s polovico stroka česna. Odstranimo česen, dodamo paradižnikovo mezgo in na blagem ognju kuhamo pet minut. Solimo in popramo po okusu, nato dodamo mesne kroglice in kuhamo še par minut.

V velikem loncu zavremo vodo. V vrelo vodo dodamo sol (7 gramov na liter) in špagete, ki jih kuhamo toliko časa, kot je navedeno na embalaži. Ko so kuhani al dente, jih odcedimo, premešamo z omako z mesnimi kroglicami in ponudimo.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča