Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine

CITYLIFE 07.10.2019
Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine

Serija kulinaričnih dogodkov Skrivna večerja se je pretekli petek odvijala v Parku vojaške zgodovine v Pivki. Goste je razvajal kuharski mojster Ivo Tomšič, jedi, ki jih je pripravljal pred kulinaričnimi navdušenci, pa so spremljala vina Sveti Martin iz Vipave.

Ob prihodu jih je pričakal vojaški pozdrav, sestavljen iz jetrne paštete, divjačine iz kraških gozdov, domačega masla s smrekovim pepelom in pujskovega doručka. Za hladno predjed jim je Tomšič, ki sicer vodi kuhinjo v Hotelu Marina v Izoli in sodeluje tudi pri nastajajočem gastroprojektu Džungla na slovenski obali, pripravil oslovski tonato, za toplo predjed jesenske njoke, glavno jed je poimenoval Gozd na krožniku (ličnice divjega prašiča, gozdne gobe, pire v senu pečenih gomoljnic) ter za sladico tart slane karamele z evaporirano kavno smetano in fermentiranim poletnim jagodičevjem.

Goste je razvajal kuharski mojster Ivo Tomšič.

Doživetje Skrivne večerje je bilo tudi tokrat nekaj posebnega, saj so gostje lahko med čakanjem na naslednjo jed preizkusili simulator letenja ali obiskali podomornico, ki jim jo je osebno razkazal direktor muzeja Janko Boštjančič. Skrivna večerja v Parku vojaške zgodovine, je bila tretja in hkrati zadnja “malo manj” Skrivna večerja v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Zeleni kras, ko so organizatorji izjemoma vnaprej predstavljali lokacije, saj so želeli, da gostje tako odkrivajo in spoznavajo manj znane, a čudovite kotičke slovenskega zelenega krasa. 

Sicer pa so Skrivne večerje kulinarični dogodki, ki se ne odvijajo v restavracijah, ampak na lokacijah, za katere nikoli ne bi pričakovali, da za en večer lahko to postanejo. 

Gostje se prijavijo na spletni strani skrivnavecerja.si, tam že izvedo, kdo bo gostujoči chef, šele tri ure pred dogodkom pa prijavljeni dobijo sporočilo z natančno lokacijo Skrivne večerje, tam izvedo tudi jedilnik, ki ga gostujoči chefi pripravijo posebej za ta dogodek. Skrivna večerja je enkratna izkušnja, saj se kombinacija lokacije, kuharskega mojstra, vinske spremljave in družbe, v kateri gostje večerjajo, ne ponovi nikoli več.

Več na: skrivnavecerja.si

Fotogalerija

Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine Skrivna večerja v Vojaškem parku zgodovine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča