SKUNK URBAN KITCHEN - slovenski Food Truck, kjer je vsak grižljaj popoln

Lana Bauman 11.03.2019
Foto: Skunk Urban Kitchen

Ideja o Skunk Urban Kitchen se je začela razvijati pred dobrimi petimi leti, ko so trije prijatelji - Domen Potočnik, Timon Škrabel in Tomaž Ferk - na kavi iskali temo pogovora. Vsi prihajajo iz gostinskih krogov, zato so začeli razvijati idejo o sanjah vsakega gostinca - ustvariti lastno prehrambeno ponudbo.

Ker so fantje realisti, so se na podlagi omejenih sredstev odločili za Food Truck. “Za nami ne stojijo bogati starši ali veliki sponzorji. Naše izvirne velikopotezne ideje smo zato morali prilagoditi,” pove Domen Potočnik, soustanovitelj Skunka. Po analizi trga in trendov v Sloveniji ter bližnji tujini so fantje za svojo specialiteto izbrali – sendvič. “Nismo želeli vstopati na prenasičeni konkurenčni trg. Želeli smo ustvariti nekaj novega. Nenazadnje imamo vsi trije radi sendviče in v obliki kot jih ponujamo, pri nas še niso poznani,“ razloži Potočnik.

Foto: Skunk Urban Kitchen

Ideji je sledila priprava terena – prikolice, ki so jo fantje uredili skorajda sami, ter sestava receptov, ki bodo prepričali kupce. Svoj prvi sendvič so prodali junija leta 2018 na Festivalu Lent.

“Na Lentu smo preizkusili tako sebe kot ljudi. Precej zahtevno je delati na velikem festivalu, ko še nimaš utečenega ritma. Ampak po odzivu ljudi menim, da je bila prva predstavitev v javnosti uspešna.”

Po veliki preizkušnji so se fantje selili po različnih lokacijah in festivalih. Trenutno lahko edinstveni sendvič poskusimo v Hočah, na Pohorski cesti 18.

Naj pa beseda “sendvič” ne zavede. To ni sendvič, ki ga dobimo v pekarni ali takšen, ki ga pripravimo doma. V Skunk Urban Kitchen lahko naročimo sendvič z govejim steakom, piščančjim mesom v arašidovi omaki ali s sirom Raclette.

Foto: Skunk Urban Kitchen

“Recepte poskušamo ustvariti sami. Hkrati sledimo svetovnim trendom street fooda, kjer dobimo inspiracijo. Ne morem trditi, da so vsi sendviči v ponudbi naša lastnina. Nekateri so preverjene klasike, narejene po naše,” razloži Domen, ki dodaja, da sestavine nabavljajo pri manjših lokalnih ponudnikih. Tako imajo produkte najvišje kvalitete.

Foto: Skunk Urban Kitchen

In kaj naredi njihove sendviče tako edinstvene in okusne? Poleg kvalitete sestavin je njihova posebnost filozofija grižljaja. “Poglabljamo se v rezanje zelenjave in ostalih sestavin, saj mora vsak grižljaj biti popolen. To dosežemo tako, da so sestavine po sendviču razporejene enakomerno. Tako ustvarimo poln okus. Temu posvečamo največ pozornosti in to nas dela drugačne,” razkrije Domen.

Skunk Urban Kitchen je šele na začetku svojega obstoja, kljub temu fantje že razmišljajo o prihodnosti: “Naša vizija je širitev, vendar ne za vsako ceno – možnosti so odprte, zaenkrat jih še razvijamo. Ne glede na obseg dela, kvalitete ne bomo nikdar žrtvovali,“ zaključi Domen Potočnik.
facebook.com

Izbor urednika