Teden italijanske kulinarike - Okusi Krasa

CITYLIFE 21.11.2018
Okusi krasa

Teden italijanske kulinarike v svetu in pri nas poteka od 19. do 25. novembra 2018. Kulinarični dogodek je namenjen trajnostni prehrani in enogastronomski tradiciji, kot prepoznavnima znakoma italijanske identitete in kulture. V Sloveniji se dogodki prepletajo med prestolnico in obalo z enogastronomskimi srečanji, konferencami, fotografsko razstavo in projekcijo filma. 

Kulinarični dogodek Okusi Krasa je na prestižni lokaciji, v lokalu Enjoy Italy v Ljubljani, obiskovalcem ponudil kraške kulinarične specialitete z vinsko spremljavo. Izbrani gostinci so naše tradicionalne kraške sestavine spretno združili s prvinami italijanske kulinarike in tako ustvarili pravo mešanico okusov.

Okusi krasa v ljubljanskem lokalu Enjoy Italy.

Gostilna Veto je postregla s pohanim piščancem, motovilcem in gorčico, gostilna Guštin je pripravila bučno kremno juho s skuto in šentrajem, Al Refolo Hostaria creativa je predstavila solato caprese v kozarcu, Lokanda Devetak pa je pripravila popečene sladke kruhke s svinjsko jetrno pašteto kmetije Sare Devetak, aromatizirano s koromačem.  Gostilna Sardoč je goste očarala s grana padano košarico z rdečim radičem, panceto in klobaso, gostilna Križman je polnjene princeske oplemenitila s chantillyjsko omako z Jamarjem. Gostilna El Fornel je ponudila zanimive in okusne kornete s polenovko. Za kruh in slaščice je poskrbela pekarna Čok. Pekarna Bukavec pa je spekla tipične fanclje z dušo. 

Kulinarično zgodbo Okusov Krasa so omogočile spretne roke sodelujočih gostincev in pekov članov SDGZ ter kraških vinarjev. Predstavili so se El Fornel, Lokanda Devetak, Al Refolo Hostaria creativa, gostilna Veto, Sardoč, Križman, Guštin, ter pekarna Bukavec in Čok in vinarji Andrej Bole (penina Prosekar), Benjamin Zidarich (vitovska in Rozo) in Sandi Škerk (malvazija in teran). 

Fotogalerija

Okusi krasa Okusi krasa Okusi krasa Okusi krasa Okusi krasa

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča