Trendi v prehrani, ki bodo zaznamovali leto 2020

Klavdija Rupar 22.01.2020
Foto: Unsplash

Živimo v svetu, v katerem nimamo trendov samo v modi, ampak očitno vedno bolj pogosto tudi v prehrani. Brez glutena, brez sladkorja, brez mleka, veganstvo, vegetarijanstvo, LCHF diete in še bi lahko naštevali. Kaj pa bo v trendu v letošnjem letu? Kakšna prehrana bo letos najbolj izstopala? Kaj novega moramo preizkusiti?

Veganska dieta

Veganska dieta ni nekaj novega, zagotovo pa je v zadnjem času vedno bolj priljubljena. Letos bo očitno še bolj. Gre za prehrano, ki bo poskrbela za manj težav z okoljem, praznenjem oceanov in preprečila nasilje nad živalmi. Tudi na prireditvi Zlatih globusov so letos pripravili popoln veganski meni. 

Foto: Unsplash

Zdrav "junk food"

Ulična hrana ali kar "junk food" bo letos sicer popularen, a v drugačni obliki, kot smo ga navajeni. Pripravimo se na veganske burgerje, ki imajo enak okus kot meso, ali pa pico s cvetačno skorjo. Torej gre za zdrave različice slabe hrane.

Hrana s kanabidioli (CBD)

CBD izdelki so vedno bolj popularni, letos pa bodo priljubljeni smutiji, marmelade, bonboni ali celo semena s CBD-jem. Našli jih bomo lahko prav povsod, še posebej pa so priljubljeni zaradi svojih sproščujočih značilnosti.

Foto: Pexels

Tartufi vseh oblik

Tudi tartufi bodo v letu 2020 vedno bolj popularni. Pojavljajo se na menijih tako najbolj znanih restavracij, kot tudi na čisto navadnih jedeh. Kaj boste pripravili prvo? Rezance s tartufi ali raje pico?

Alternativa mleku

Industrijsko kravje mleko je še posebej neprebavljivo in obenem tudi ne preveč hranilno. Zato se pojavljajo bolj naravne alternative, ki so že sedaj precej priljubljene. Mandljevo, kokosovo, riževo ali bazirano na ovesu, te alternativna mleka bodo kot nalašč za mešanje s kavo.

Foto: Pexels


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča