V Slovenijo prihaja gastronomski vodič Gault & Millau

Teja Korošec 10.01.2018
Foto: I feel Slovenia

Slovenska kulinarika v zadnjih letih beleži števile zaslužene pohvale. Najnovejše priznanje prihaja od enega izmed najbolj uveljavljenih mednarodnih gastronomskih vodičev Gault & Millau, saj se je francoska družba svojo dejavnost odločila razširiti v Slovenijo. 

Pri Gault & Millau ne gre za elitni vodič po najprestižnejših restavracijah, temveč gurmanski priročnik vključuje raznovrstno ponudbo. Restravracije ocenjuje na lestivici od 1 do 20, do oktobra pa bo sedemčlanska komisija izbrala tudi najboljšo slovensko restavracijo, najboljšega kuharja in kuharico in najperspektivnejšega mladega talenta. V vodiču bodo prav tako predstavljena slovenska vina in tipični regionalni izdelki.

Côme de Chérisey (na levi) je urednik slavnega kulinaričnega vodiča. Foto: Gault & Millau

Vodič bo jeseni izšel v slovenskem in angleškem jeziku in bo na voljo v tiskani obliki, na spletu ter kot mobilna aplikacija. Prva tiskana naklada bo štela dobrih 7.000 izvodov. Nov gurmanski pripročnik naj bi vseboval ocene preko 100 slovenskih restavracij. Prihod slavnega kulinaričnega vodiča pomeni tudi velik korak za povečanje prepoznavnosti Slovenije kot gurmanske destinacije v tujini.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča