Začenja se FerFud BBQ TOUR

CITYLIFE 18.04.2018
Začenja se FerFud BBQ TOUR

Štiri sodelujoče restavracije so iz HOFERjevih sestavin pripravile žar poslastice po fer ceni, ki so jih obiskovalci otvoritvenega dogodka prvič poskusili danes na Ljubljanski tržnici. FerFud je tudi letos dobrodelno obarvan, saj bo ob koncu projekta izkupiček od prodanih grižljajev namenjen projektu Botrstvo v Sloveniji.

Vroči hiti izurjenih žar mojstrov
Na otvoritvenem dogodku v Ljubljani so se s svojimi največjimi hiti predstavile legende slovenskega BBQ žanra. Restavracije Hood Burger, Sorbara Steak House, Hillbilly`s Smoke House in Pop's Place so iz HOFERjevih sestavin ustvarile jedi, ki bodo razveseljevale ljubitelje žara. The Beeftles, the Drumones, Vegetallica in Rib Hot Chilli Porkers so zveneča imena vročih hitov, ki so občinstvo ogreli na premiernem nastopu. Na turneji po Sloveniji bo vsaka od sodelujočih restavracij ponudila meni s štirimi hiti in poskrbela, da bodo v jedeh uživali tudi vegetarijanci. Letošnja novost je 300 kilogramov težak »smoker«, ki bo zagotovil pristen in edinsten okus ter zadovoljil tudi najzahtevnejše kulinarične navdušence.

Vrhunska kulinarika po fer ceni
Ob otvoritvenem dogodku pri podjetju HOFER, nosilcu projekta FerFud BBQ TOUR, dodajajo: »Sodelujoče restavracije so kreativne in okusne žar grižljaje ustvarile iz sestavin, ki jih najdemo na policah naših poslovalnic. S projektom želimo tako dokazati, da je vrhunska kulinarika iz kakovostnih sestavin lahko na voljo tudi po fer ceni. Še posebej nas veseli, da lahko združimo prijetno s koristnim in izkupiček od projekta podelimo v dober namen.«

Plačilo s fer ceno ali fer objavo
Skupaj 16 BBQ hitov bodo lahko obiskovalci turneje poravnali na dva načina – s fer objavo na družbenih omrežjih oziroma po fer ceni, ki je enaka ceni sestavin v trgovinah HOFER. Tej ceni lahko obiskovalci dodajo fer znesek po svojih zmožnostih in okusu. Vsi dodatni zneski se bodo sešteli v donacijo otrokom in mladostnikom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, pod okriljem katere poteka projekt Botrstvo, ob tem pravi: »Izjemno veseli smo, da bo FerFud ob finih grižljajih po vsej Sloveniji širil tudi vrednote solidarnosti. V projektu Botrstvo v Sloveniji se srečujemo s stiskami mnogih otrok iz vse Slovenije in hvaležni smo vsem, ki jih pomagajo lajšati. Pot FerFuda bo tudi pot za lepšo prihodnost tistih otrok, ki živijo v pomanjkanju in potrebujejo dodatno pomoč in spodbudo.«

Že znani FerFud tovornjaček po premiernem nastopu nadaljuje z žar turnejo, v okviru katere bo vroče hite okusilo občinstvo v številnih krajih po Sloveniji. Več informacij je na voljo na FerFudovih družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter ter na spletni strani.

Fotogalerija

. . . . . . . .

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča