Začnimo dan z novim Zajtrk kruhom

CITYLIFE 16.10.2019
Žito

Zajtrk Kruh tako združuje tradicijo, inovativnost in domač okus, ter nam v privlačni obliki kifeljca prinaša okusen začetek dneva. Ta dnevno svež kruh je pripravljen iz surovin tradicionalnega slovenskega zajtrka – mleka, masla, medu in koškov jabolčni krhljev.

K Zajtrk kruhu se še posebej podajo maslo, med in jabolka.

Odlikuje ga rustikalna, hrustljava skorjica rjavkaste barve s prečnimi zarezami. Sredica kruha je gosta, sočna in z vidnimi delci semen in koščki jabolk. K Zajtrk kruhu se še posebej podajo maslo, med in jabolka. 

Ni pa odličen le kot kruh za tradicionalni slovenski zajtrk, prileže se tudi ob slanih dodatkih. Kruh namreč ni sladek, je le polnega okusa, zato je primeren za številne kombinacije jedi.

Korenčkov namaz z limono in oljčnim oljem

Za skodelico namaza potrebujemo:

  • 100 g albuminske skute (rikote)
  • 2 žlici kisle smetane
  • korenček
  • sol, poper po okusu
  • žlica soka limone
  • lupinica pol eko limone
  • 1 – 2 brizga oljčnega olja

Korenčkov namaz z rikoto in oljčnim oljem.

Priprava:

V posodici z vilicami ali z mešalnikom dobro premešamo rikoto in kislo smetano. Solimo, popramo. Korenček ostrgamo in drobno naribamo ter ga stresemo na rikoto. Dodamo še lupinico limone, malo sok limone in brizg oljčnega olja. Vse premešamo, preverimo okus in po potrebi še dodatno začinimo.

Koristen nasvet: Namaz pospravimo v posodico in ga hranimo v hladilniku do 5 dni. 

Opomba: Korenček je oranžen zaradi naravnih barvil, ki v našem telesu delujejo kot antioksidanti. Najlaže jih izkoristimo, če korenček v jedeh pomešamo z nekaj maščobe – tu z oljčnim oljem in kislo smetano. 

Različica: Med namaz dodamo sesekljana sveža zelišča, na primer peteršilj, drobnjak, pehtran.

Dober tek!

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča