Čudovita restavracija z zvezdnatim nebom, ki spominja na vesolje

Klavdija Rupar 12.02.2020
restavracija

Znastvenofantastični film Medzvezdje, ki je na filmska platna prišel leta 2014, sledi Matthewu McConaugheyju na njegovi poti odkrivanja vesolja in časa. Zanimiva zgodba je že takrat pritegnila mnoge navdušence, še posebej pa je inspirirala tri arhitekturne studie: Almazán y Arquitectos Asociados, Concepto Taller de Arquitectura in Pin Studio, ki so predkratkim predstavili restavracijo v centru Citibanamex, v kateri si lahko privoščimo večerjo in imamo občutek, da smo v vesolju.

Glavni cilj restavracije je bil praznino zamenjati za vsebino, ki predstavlja preplet časa in prostora ter s tem ustvariti vizualno spektakularno okolje. Restavracija, ki je velika 250 kvadratnih metrov, ima kar 250.000 unikatno izdelanih led luči - te predstavljajo zvezdnato nebo, ki se odbija od zrcalnih miz. Poleg tega v restvarciji najdemo še en kos, ki se poklanja Medzvezdju - knjižna polica obkrožena z letečimi knjigami.

Vsi, ki bi si želeli večerjati pod zvezdami in imeti občutek, da ste v vesolju, je to zagotovo prava restavracija za vas.

Fotogalerija

Foto: Jaime Navarro Foto: Jaime Navarro Foto: Jaime Navarro Foto: Jaime Navarro Foto: Jaime Navarro Foto: Jaime Navarro Foto: Jaime Navarro Foto: Jaime Navarro

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča