5 knjig za poletno branje

Klavdija Rupar 14.07.2021
pexels-photo-3812741

Prav vsi se veselimo vročih poletnih dni, ko na plaži odpremo dobro knjigo in je ne moremo odložiti, dokler ne preberemo zadnje strani. Naj gre za kriminalko, dobro romantično zgodbo ali pa biografijo - nima veze, važno je, da vas pritegne.

Da vam pomagamo pri izbiri, smo pripravili seznam knjig za poletno branje. 

Phil Doran - The Reluctant Tuscan: How I Discovered My Inner Italian 

Avtobiografski roman Phila Dorana, ki je več let v Hollywoodu delal kot pisec serij. Izgorelost, slaba volja, utrujenost in jeza njegovo ženo Nancy prepričata v to, da v majhni italijanski vasici kupi staro hišo - brez, da bi to povedala možu. Knjiga pripoveduje zgodbo Američana, ki se mora navaditi na nov način življenja - ležeren, počasen in italijanski, medtem ko se predaja krasni italijanski hrani, čudovitim razgledom in se spoprijatelji z glasnimi Italijani.

Foto: amazon.com

Julia Quinn: Vikont, ki me je ljubil

Netflixova najbolj gledana serija Bridgerton se vrača z drugo sezono. In obvezno morate pred tem prebrati tudi knjigo. Drugi del se namreč vrti okoli najstarejšega Bridgertona - Anthonyja, ki se odloči, da je čas, da si najde ženo. Ko si izbere najlepšo izbranko trenutne socialne sezone, mu na poti stoji samo ena ovira - njena sestra Kate, zagotovo ena najbolj nadležnih žensk. Kate je nad njim navdušena prav toliko kot on nad njo. A ko se njegove ustnice dotaknejo njenih, se stvari postavijo na glavo ...

Foto: felix.si

Emily Henry: Roman za na plažo

Augustus Everett je priznan avtor leposlovja, Janury Andrews pa piše romance, ki so prodajne uspešnice. Medtem ko ona piše o srečnih koncih, on v svojih romanih pobije vso zasedbo. Popolni nasprotji, ki pa jima je skupno samo to, da bosta naslednje tri mesecih soseda v obalnih hiškah, kjer sta obtičala vsak v svoji ustvarjalni krizi. In nekega meglenega večera se srečata in skleneta dogovor, s katerim se bosta rešila pisateljske blokade.

Foto: emka.si

James Patterson in Bill Clinton: The President's Daughter

Matthew Keating je bivši mornarski SEAL in bivši predesdnik, ki je svojo družino vedno varoval tako močno kot svojo državo. Dokler mu ne ugrabijo hčerke Melanie - najhujša nočna mora vsakega starša se v trenutku spremeni v nacionalno varnost. 

Foto: amazon.com

Sapiens: A Brief History of Humankind

Vas zanima od kod prihajamo in kako smo nastali? V knjigi Sapiens: A Brief History of Humankind eden najbolj znanih zgodovinarjev razkrije naš nastanek in evolucijo, obenem pa raziskuje poti, v katerih biologija in zgodovina določata naša življenja, razumevanje sveta in kaj zares pomeni biti človek.

Foto: amazon.com


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča