Negroni teden v Kempinski Palace Portorož

Helena Peterlin 13.09.2022
kempinskipalaceportorozpalaceclubdrinkmaking3

Začetki tedna Negroni oz t.i. “Negroni week” segajo v leto 2013, ko je revija Imbibe uvedla Teden Negroni kot praznovanje enega izmed najboljših svetovnih koktajlov in se hkrati usmerila k prizadevanju za zbiranje denarja za dobrodelne namene po vsem svetu. Danes je “Negroni week” že tradicionalen vsakoletni dogodek, ko en teden v septembru bari in restavracije širom sveta mešajo Negroni koktelje in hkrati služijo širšemu namenu.Dobrodelna organizacija tedna Negroni za leto 2022 je podjetje Slow Food, dolgoletni partner tedna Negroni, ki obravnava številne potrebe, za katere so sodelujoči bari in restavracije tedna Negroni v zadnjih desetih letih najbolj zainteresirani za podporo. Tukaj govorimo o trajnosti, izobraževanju, pravičnosti in raznolikosti, hkrati pa je vse osredotočeno na hrano in pijačo. Z globalnim odtisom ima Slow Food pobude v državah in mestih po vsem svetu in je organizacija s koreninami v Italiji, rojstnem kraju Negronija.

Ob deseti obletnici tedna Negroni v letu 2022 se je hotel Kempinski Palace Portorož odločil, da se prvič pridruži tej veliki pobudi.

Luksuzni hotel s petimi zvezdicami pa temu velikemu cilju dodaja svoj pridih z začetkom tekmovanja med barmani znotraj hotela: vsak vodja hotelskega bara ali restavracije je pripravil recept za svoj poseben Negroni.Pripravljene so štiri pijače: Bojanov Negroni Antica, Ivanov Palace Negroni, Nivesin Grapeoni in Jovanin Reverse Negroni. Gostje hotela in vsi obiskovalci pa lahko okusijo in poskusijo vse različne Negronije in glasujejo za svojega favorita. Zmagovalni Negroni z največ glasovi bo nato dodan na menije vseh barov in restavracij v hotelu za eno leto, do tekmovanja naslednje leto.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika