Recept - Slastne bruskete s paradižnikom in mocarelo
Enostaven recept za zajtrk, prigrizek ali večerjo. Slastne bruskete s paradižnikom in mocarelo so nepogrešljiva izbira v toplih dneh.
Brusketa izhaja iz Italije, kjer jo postrežejo kot predjed. Je popečen kruhek, premazan s česnom, olivnim olje in soljo. Nadevi so lahko različni, običajno so zelenjavni. Tradicionalna brusketa ima nadev in paradižnika, mocarele ter sveže bazilike.
Sestavine:
- polovica kruha po izbiri
- strok česna
- 4 paradižniki
- 125 g mocarele
- sveži listi bazilike
- sol
- poper
- olivno olje
- kis
Priprava:
Paradižnike in mocarelo narežemo na manjše kose, zmešamo in začinimo s soljo, poprom, kisom in žlico olivnega olja.
Kruh narežemo na manjše kose in ga popečemo. Pečemo ga lahko v pečici, na žaru ali v ponvi. Ko je pečen, ga premažemo s strokom česna in pokapljamo z olivnim oljem.
Na popečene kruhke naložimo prej zmešano mocaelo in paradižnike ter okrasimo z umitimi bazilikinimi lističi. Na pripravljene kruhke pokapljamo še nekaj olivnega olja in še toplo postrežemo.
Foto: Depositphotos
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine