Eterična olja, ki lajšalo opekline

Lana Bauman 23.06.2019
Eterično olje.

Sonce je vedno močnejše, poslednično tudi opekline. Četudi se redno mažemo s kremami in se zadržujemo v senci se vsaj enkrat zgodi, da nas močno sonce opeče. Takrat si lahko pomagamo z eteričnimi olji, ki opekline blažijo in pripomorejo k hitrejši regeneraciji poškodovane kože.

Sivka

Eterično olje sivke ima veliko pozitivnih zdravilnih učinkov. Sestava eteričnega olja poškodovano kožo razkuži in deluje proti vnetno, kar pospešuje proces zdravljenja in regeneracije.

Eterično olje sivke. Foto: Depositphotos

Poprova meta

Eterično olje poprove mete kožo hladi in osveži. Omogoča takojšnje lajšanje bolečine, opeklo kožo zmehča, ohladi in prepreči njeno nadaljno sušenje. Nanesemo ga lahko direktno na opeklino.

Foto: Pixabay

Kamilica

Eterično olje kamilice velja kot vsesplošno zdravilo, saj vsebuje veliko količino antioksidantov. Uporablja se za različne kožne težave; od opeklin do ran. Deluje protivnetno in protibakterijsko, kožo zmehča in pospeši celjenje.

Foto: Unsplash

Evkaliptus

Tudi eterično olje evkaliptusa kožo hladi in deluje protivnetno. Ob uporabi nemudoma spodbudi proces obnove. Zaradi antibakterijskih lasnosti kožo tudi obvaruje pred morebitnimi infekcijami.

Foto: Unsplash

Pelargonija

Eterično olje pelargonije se uporablja za dosti manjših kožnih težav, prav tako tudi za lajšanje opeklin. Zdravilni učinki, ki jih vsebuje in antibakterijska sestava lajšata bolečine in pospešujeta zdravljenje kože.

Foto: Unsplash

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča