Lepotni triki, ki ne zahtevajo veliko denarja

Klavdija Rupar 28.08.2021
marcelo-matarazzo-zot2mewzmh8-unsplash

V zadnjih nekaj letih se je lepotna industrija močno razširila in preprosto ni dovolj, da v svojo dnevno rutino vnesemo nekaj malega ličil in kremo proti gubam. Posledično lahko na mesečni ravni zapravimo več sto evrov, da poskrbimo za vse dele našega telesa. Kje lahko prihranimo denar? Pripravili smo nekaj čisto preprostih trikov, ki bodo poskrbeli, da bodo vaši izdelki dlje obstojni.

Foto: pexels

Lepotne izdelke hranite v hladilniku

Mraz sicer ne bo poskrbel, da bodo vaši izdelki dlje časa obstojni. Hladni oz. ohlajeni izdelki so sicer lahko pravi balzam za vašo kožo in jo dodatno pomirijo, a hladilnik poskrbi, da vaši zidelki ne oksidirajo. Sončna svetloba namreč lahko slabo vpliva na izdelke in njihovo obstojnost.


Odrezite del embalaže mas za obraz

Ko masko za obraz vzamete iz embalaže, poglejte kolikšna količina izdelka še ostane notri. Zato odrežite rob embalaže in poskusite ven dobiti tudi ves preostanek seruma oz. maske, ki drugače ostane v embalaži.

Foto: pexels

Zmešajte aloe vero s hidratacijskimi olji

Namesto, da čakate, da se vam aloe vera ali pa olja vpijejo v kožo, jih zmešajte in uporabite kar skupaj. Mešanica se bo hitreje posušila in se bolje vpila v vašo kožo.

Zamrznjena kumara za lepšo kožo

Odrežite zgornji del kumare jo dajte v zamrzovalnik in počakajte, da povsem zamrzne. Namestite jo na obraz ali oči ter s tem poskrbite za zmanjšanje vnete kože in razdraženost.

Foto: pexels

Uporabite posodo vrele vode

Ni vam potrebno kupiti dragega parnika za obraz. Preprosto zavrite posodo vroče vode, si čez obraz poveznite brisačo in pustite, da vam para očisti obraz. V vodo lahko dodate tudi olje ali pa serum. To je eno najbolj preprostih lepotnih trikov.

Vir:Amodrn.com

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča