Na vse te načine lahko uporabimo micelarno vodico

Gabrijela Vrbnjak 31.03.2020
nega kože

Micelarna vodica se lahko uporablja kot čistilo, tonik, sredstvo za odstranjevanje ličil in za navlažitev kože - zaradi česar je nakup kvalitetne vodice dolgoročna naložba. Preberimo nekaj edinstvenih načinov za vključitev micelarne vode v dnevno rutino nege naše kože.

foto: Unsplash

Toniranje in pomirjanje obraza

Micelarna voda očisti olja in umazanijo, ki se nahajajo na površini kože, ter očisti pore. Zaradi svojih lastnosti je odlično čistilno sredstvo za našo kožo, brez nepotrebnih sestavin, ki jih pogosto najdemo v posebnih tonerjih. 

Odstranjevanje ličil

Odstranjevanje ličil naj postane preprostejše opravilo - na bombažne blazinice enostavno kapnimo nekaj vodice in to je vsa umetnost. Micelarna voda je idealen odstranjevalec ličil, saj nežno čisti in odstranjuje ličila tako okrog oči kot celotnega obraza. Je lahka in osvežujoča, drobne micele pa pomagajo odstraniti vse ostanke ličil na koži.

foto: Unsplash

Čiščenje obraza brez izpiranja

Micelarno vodo uporabimo pri umivanju obraza. Njena konsistenca je lahka, enostavna za nanašanje, osvežujoča in ne povzroča mastnega občutka. Najboljše od vsega? Čiščenje bo tako hranljivo in hidrirajoče, da nam sploh ni potrebno izpirati! Ko bodo spet mogoča potovanja in izleti od doma - takrat lahko preprosto uporabimo micelarno vodico, ki nam v torbi ne bo vzela preveč prostora. Uporabimo jo lahko tudi za čiščenje rok, vendar sedaj previdno pri izbiri, saj je pomembno, da roke dobro razkužimo s primernimi mili ali razkužili, ki vsebujejo zadostno količino alkohola.

Očistimo čopiče za ličenje

Nenazadnje pa lahko micelarno vodo uporabljamo tudi kot čistilo za čopiče. Pri micelarni vodici je najlepše to, da se z njo znebimo umazanije in olj na naši koži, obenem pa se lahko znebimo tudi vsega, kar je ostalo na naših čopičih za ličenje.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča