Trajnostne inovacije iz sveta lepote

Klavdija Rupar 02.06.2019
Foto: Unsplash

Naravno ni več dovolj dobro; potrebujemo lepotne izdelke, ki so trajnostni. Zato danes predstavljamo trajnostne inovacije iz sveta las, kože in make-up rutine, ki so jih uvedli po celem svetu.

Novo olje, ki rešuje drevesa

Ustvariti kemične alternative rastlinam je mogoče nenavadno, a je to ponavadi najbolj okolju prijazna možnost. Zeleno startup podjetje C16 Biosciencesje ustvarilo alternativo palmovemu olju, ki je popularna sestavina v ličilih. To olje ponavadi pride iz plantaž in povzroči krčenje gozdov v Costa Rici in Indoneziji. Zato bo alternativa več kot dobrodošla.

Šamponi v embalaži, ki rešuje plaže

Herbal Essences je v sodelovanju s TerraCycle, globalno vodjo recikliranja materialov, ustvaril nove embalaže šamponov narejenih iz 25 odstokov plastike, ki so jih našli na obali Kanade, Paname in drugih onesnaženih krajih po svetu.

Serumi in čistila narejeni brez vode

Nova znamka PWDR je ustvarila sofisticiran serum, ki vsebuje koncentrirane izvlečke hialuronske kisline, B vitaminov, peptidov in rožnih izvlečkov, vodo pa nato dodamo sami in celotna mešanica se spremeni v svileno emulzijo. S tem poskrbijo, da so iz različnih izdelkov skupaj z vodo izvzeti tudi konzervansi in emulgatorji.

Izdelki brez pakiranja

Kozmetika Lush prodaja izdelke brez pakiranja. Lansko leto so odprli prvo trgovino brez pakiranja v Milanu, sedaj pa so oblikovali kolekcijo olj za obraz, čistilnega mleka, mask za obraz in vlažilnih krem, ki so na razpolago po vsem svetu, a jih kupimo brez stekleničk ali škatel.

Foto: Pexels

Ličila narejena iz zelenjave

Ere Perez je ustvarila kolekcijo botanične nege za kožo in kozmetiko, ki ima popolnoma naravna barvila, kot sta korenčkov izvleček in rdeča pesa. 

Maske za obraz, ki izginejo

Body Shop maska Drops of Youth Concentrate Sheet Mask vsebuje babassu olje iz Brazilije, a ta maska ni le biorazgradljiva, ampak se tudi popolnoma razgradi. Po 15 minutah uporabe jo vrzimo na kompost in maska se bo razgradila brez da bi pustila sledi kovin ali toksinov, ki bi škodili vodi ali rastlinam.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika