Triki za nego kože, ki jih morate usvojiti v 30-letih

Klavdija Rupar 06.06.2022
negakoze30leta-unsplash

Nega kože in telesa je izrednega pomena - bolj kot skrbimo za svojo kožo, več možnosti je, da se bomo lepše in bolj "mladostno" postarali. To pomeni, da moramo vsak dan obraz mazati s kremo za sončenje in poskrbeti za primerno nego kože.

Kateri pa so tisti triki, ki jih moramo usvojiti v svojih 30. letih?

Če ne uporabljate pudra, predlagamo, da ga začnete

Marsikatera ženska se dnevno izogiba ličilom, da bi koža dihala, a strokovnjaki menijo, da nekatera ličila celo pomagajo zaščititi kožo. Puder si namreč lahko predstavljate kot izdelke za nego kože. UV žarki so namreč glavni vzrok za staranje kože in večina ljudi ne nosi kreme za sončenje, zato strokovnjaki priporočajo vsaj nošenje pudra, ki služi kot dodatno varovalo. Ta plast bo namreč služila kot dodatna "ovira" med vašo kožo in UV žarki. Pomembno je edino, da izberete puder, ki bo zagotovo ustrezal vašemu tipu kože.

Foto: Pexels

Ne pozabite na zaščito vrata

S staranjem se morate še posebej posvetiti negi kože vratu in dekolteja. Gre namrče za bolj občutljiva področja, ki bodo prva pokazala znake staranja. Najpomembnejše pa je, da mazanje vlažilne kreme od obraza navzdol ni dovolj. Vrat si zasluži povsem svoj korak v rutini nege kože. En nanos nanesite samo na vrat, s čimer bo vedno mehak, napet in nahranjen.

Krema za oči

Zaščita predela okoli oči z dobro kremo je zelo pomembna, ker se znaki staranja pojavijo ravno okoli oči, kot posledica mežikanja in smeha. Dovolj je, da jo nanesete na orbitalno kost, natančneje na vrh ličnice.

Ne pozabite na retinol

Pri 30-ih letih je pomembno, da začnete uporabljati izdelke proti staranju, saj lahko takrat še vedno uspešno preprečite znake staranja, s čimer boste imeli kasneje manj skrbi. Najboljša sestavina, ki bo dosegla enotno in lepo teksturo kože, poskrbela za zmanjševanje drobnih linij, gub in por, je retinol. Gre za obliko vitamina A, ki pomaga pri regeneraciji kože, tako da spodbuja obnovo in hitrejšo izmenjavo celic. Običajno se uporablja za zdravljenje aken, drobnih gub, gub in kože, poškodovane od sonca. Začnite z uporabo manj koncentriranih različic, ki jih sčasoma spremenite v močnejše, ko se vaša koža navadi na izdelek.

Foto: Pexels

Zagotovite si vsaj osem ur spanca

Najverjetneje v 20-ih niste spali polnih osem ur vsako noč in to je zagotovo vplivalo na vašo kožo. Spanje je namreč zelo pomembno za zdravje kože. Ponoči se koža sama obnavlja in dlje ko spite, več časa ima za to. Poleg tega bi bilo pametno spati na satenasti ali svileni blazini, da preprečite prezgodnje znake staranja.Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča