Znate prepoznati znake, da je čas za striženje las?

Klavdija Rupar 12.04.2022
strizenjelasfotodepositphotos

Zagotovo se še spomnite, kako ste kot majhne punčke pri frizerju vedno rekle, da si želite postriči samo konice? Ta stavek marsikatero žensko spremlja tudi v odraslosti. Večino je namreč strah preveč skrajšanja, čeprav različnim ženskam ustrezajo različne dolžine las. A v resnici se frizerja in njegovih škarij ni za bati - še posebej, če najdete takšnega, ki vam bo naredil točno takšno frizuro, kot si jo želite. Striženje na dva meseca je sicer neke vrsta norma, a tudi to ne velja za vse.

Kdaj je torej čas, da obiščete frizerja?

Foto: Pexels

Na vseh straneh imate razcepljene konice

Tega si skoraj zagotovo ne želite slišati, a če so vaše konice že povsod razcepljene, je zadnji čas, da obiščete frizerja. A ne le konice - postrižite prav vse razcepljene lase, drugače se boste kmalu morali ponovno vrniti in postriči še več las. Raje enkrat kot večkrat po malem.

Foto: Pexels

Konice so suhe, lasišče pa mastno

To je sicer lahko odvisno tudi od vašega tipa las, a če so vaše konice ves čas suhe, kljub temu da skrbite zanje, potem obvezno potrebujete striženje. Povrhnjica lasu postane vedno bolj in bolj suha, kar pomeni, da lasje dobijo manj naravne maščobe, ki bi jih varovala. Na dolgi rok to pomeni večjo škodo, lasje postanejo porozni in tudi veliko nege ne bo več pomagalo.

Nobena frizura ne stoji dlje časa

Uničene in porozne lase je precej težko ukrotiti in stilirati, saj vam nobena pričeska ne bo obstala. Če želite, da so gladki in sijoči, je to pri suhih laseh nemogoče, prav tako se lahko poslovite od volumna. Temu se lahko izognete s striženjem.

Vaši gosti lasje so se postavili v obliko trikotnika

En pogled v ogledalo je dovolj: če imate močne lase, ki so valoviti ali kodrasti, v zadnjem času pa postajajo podobni trikotniku in imajo največ volumna v spodnji tretjini las, je čas za škarje. Tukaj je dovolj le minimalno striženje, da vam osveži celoten videz las.

Foto: Pexels

Lasje so brez sijaja

Zdravi lasje se svetlikajo in premalo sijaja pomeni, da potrebujete frizerja. Tretmaji na bazi silikona in olja lahko vizualno popravijo zadevo, a le za kratek čas.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča