Enostavne rešitve za zmanjšanje elektromagnetnega sevanja

Lana Bauman 21.06.2019
Foto: Unsplash

Mnogo ljudi se ne zaveda, s kolikšno količino elektromagnetnega sevanja smo obkroženi vsak dan. Sevanje povzročajo mobilni telefoni, tablice, računalniki, televizija, radio, mikrovalovna pečica in druge naprave. Kako pa ukrepati in zmanjšati količino neželjenega sevanja?

Foto: Unsplash

Prekinimo oddajnike WiFi signala

Veliko naprav v naših domovih deluje preko WiFija. Telefoni, pametne televizije, računalniki, printerji, routerji... Kadar je možno izključimo te naprave in zmanjšajmo količino nepotrebnega sevanja.

Zamenjajmo brezžične dodatke

Če imamo velik brezžičnih dodatkov (računalniške miške, slušalke, tipkovnice...), jih zamenjajmo z žičnimi. Brezžične naprave namreč signal prenašajo preko WiFi valovanja.

Umaknimo naprave, ki ustvarjajo elektromagnetno sevanje

Naprave, ki oddajajo elektromagnetno sevanje umaknimo v prostore, v katerih se ne zadržujemo več časa. Routerje za internet postavimo v drug prostor, ko uporabljamo mikrovalovno pečico ne bodimo blizu, mobilnih teleofonov ne nosimo v žepih.

Premišljena uporaba pametnih telefonov

Med pogovorom uporabljajmo zvočnik in telefon umaknimo od glave, izogibajmo se telefonskih pogovorv v avtu, saj je zaradi nenehnega iskanja signala elektromagnetno sevanje povečano. Kadar je možno imejmo telefon v načinu letenja.

Izolirajmo spalnico

Iz prostora kjer spimo, umaknimo vse naprave, ki oddajajo elektromagnetno sevanje. Če telefon uporabljamo za budilko, raje investirajmo v majhno namizno budilko, ki ne povzroča sevanja. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča