Dirkaški Citroen C3

Matej Jurgele 21.11.2017
Citroen C3

Od začetka septembra do danes je Citroën C3 R5 opravil številne testne vožnje tako na asfaltni kot tudi na neutrjeni podlagi. Prototip, ki je sedaj že zelo podoben končnemu produktu, katerega prodaja bo stekla v prvi polovici leta 2018, so izmenično preizkušali Stéphane Lefebvre, Craig Breen in Yoann Bonato. Do danes so z njim prevozili že več kot 4000 kilometrov.

Naslednja etapa za ekipo Citroën Racing pa bo predstavitev njene najnovejše kreacije javnosti. Od 23. do 26. novembra se bo na reliju Var, kjer bo potekala zaključna etapa francoskega prvenstva, kot prvi na progo podal Citroën C3 R5. S številko 0 na vratih bo nastopil izven konkurence, saj še ni prejel homologacije organizacije FIA.

Za volan Citroëna C3 R5 bo sedel Yoann Bonato, ki si je s štirimi zmagami (Limousin, Rouergue, Mont-Blanc in Cœur de France) z dirkalnikom DS 3 R5 že priboril naziv prvaka Francije. Yoann in njegov sovoznik Benjamin Boulloud bosta lahko brez kakršnegakoli pritiska zaradi konkurence proslavljala osvojeni naslov in inženirjem ekipe Citroën Racing posredovala dragocene informacije. Na tej testni vožnji v povsem realnih okoliščinah bosta dirkalnik C3 R5 preizkusila na različnih cestnih podlagah, mehaniki pa bodo lahko nato ocenili, ali je njegovo delovanje dovolj zadovoljivo.

Reli Var se bo pričel v petek, 24. novembra na začetku popoldneva in se bo zaključil v nedeljo opoldne po 14 hitrostnih preizkušnjah, v sklopu katerih bodo dirkalniki skupno prevozili 183 kilometrov. Pot bo voznike popeljala po najlepših cestah francoskega departmaja Var, ena od odločilnih hitrostnih preizkušenj pa bo potekala ob vasici Collobrières.

Izbor urednika