e-tron GT zmagal na World Car Awards 2022

Matej Jurgele 19.04.2022
audi-e-tron-gt-quattro2a

Audi e-tron GT quattro je bil hkrati nominiran v kategorijah "svetovni električni avto leta", "svetovni visokozmogljivi avto" in "svetovni avtomobilski dizajn leta", na največ­jem in najprestižnejšem svetovnem izboru za nove avtomobile, ki ga označujejo tudi kot "oskar avtomobilskega svet", pa je na koncu osvojil naziv "svetovni visokozmogljivi avto". Več kot 100 avtomobilističnih novinark in novinarjev z vsega sveta je temeljito preizkusilo in glasovalo za vozila, ki so sodelovala v izboru za nagrade za leto 2022.

Dovršen toplotni management za reproduktabilno zmogljivost 

Zmogljivost, zaradi katere je Audi e-tron GT quattro osvojil naziv "svetovni visokozmogljivi avto", je v veliki meri rezultat dovršenega toplotnega managementa. Ta sistem je v Audiju e‑tron GT quattro sestavljen iz štirih hladilnih krogotokov. Baterija in pogonske komponente so tako vedno na idealnem temperaturnem nivoju, kar zagotavlja reproduktabilen razvoj moči.


Kdor v Audiju e-tron GT quattro uporablja načrtovalnik poti za e-tron, z inteligentnim temperaturnim managementom glede na zunanjo temperaturo že med vožnjo poskrbi, da ima baterija optimalno temperaturo za polnjenje. To je še posebej koristno za hitro polnjenje z močjo do 270 kW.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika