Slovenska predstavitev: ë-Berlingo

Matej Jurgele 22.04.2022
citroen-e-berlingo-4

Električna različica vozila Berlingo omogoča umirjeno vožnjo z električnim motorjem, ki zagotavlja do 280 kilometrov dosega (po preizkusnem postopku WLTP).  Ponuja vse funkcije kot izvedenke z motorjem na notranje zgorevanje, ki pa kot osebne različice niso več na voljo. Notranjost je prostorna in modularno prilagodljiva. ë-Berlingo je na voljo v dveh dolžinah in lahko prepelje do 7 potnikov. Ohranja enako prostorno notranjost, tri posamične zadnje sedeže, večfunkcijsko streho Modutop® in dvižno zadnje steklo. Vožnja z vozilom ë-Berlingo je po zaslugi prosojnega zaslona za prikaz podatkov v višini oči in 10-palčnega digitalnega zaslona visoke ločljivosti, ki vozniku in ostalim potnikom prikazujeta vse potrebne informacije, prijetna. 

Še bolj tekoča vožnja v električnem načinu

Zagon vozila je tekoč po zaslugi nemudoma razpoložljivega navora in linearnega pospeševanja brez prestavljanja. Električni pogonski sklop ne povzroča nobenega hrupa in vibracij. Te kakovostne lastnosti dopolnjujejo udobje v vožnji, ki ga zagotavljajo visoka sedežna mesta, mehak volan in premer obračalnega kroga, ki znaša 10,80 metra.Električni motor upravlja pogon glede na izbrani način vožnje in vozne razmere. Po zaslugi 100 kW moči (136 KM)/260 Nm doseže maksimalno hitrost 135 km/h ne glede na izbrani način vožnje. Razne načine je možno vklopiti z izbirnikom, ki se nahaja poleg posebnega stikala ë-Toggle:

  • Normal – 80 kW/210 Nm: omogoča najboljše razmerje med dosegom in dinamičnimi zmogljivostmi.
  • Eco – 60 kW/180 Nm: omogoča optimalno porabo energije, tako da zniža zmogljivosti gretja in klimatske naprave, vendar brez izklopa oziroma omejitve navora motorja in moči.
  • Power - 100 kW/260 Nm: omogoča zmogljivost vozila za več užitkov v vožnji in zmogljivost v primeru maksimalne obremenitve.

Vstopni model ë-Berlinga bo pri nas z vključenimi popusti in financiranjem na voljo za 31.500 eur (z DDV).

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika