Fabia najprostornejša v svojem razredu

Matej Jurgele 22.12.2021
škoda-fabia-2021-2

Nova Fabia je prvič zasnovana na prečni modularni platformi MQB-A0 koncerna Volkswagen ter se ponaša z največjo prostornostjo v svojem razredu, izboljšanim udobjem ter številnimi novimi varnostnimi in asistenčnimi sistemi. Klasične vrline znamke, kot so prepričljivo razmerje med ceno in kakovostjo, visoka funkcionalnost in številne ‘simply clever’ rešitve, optimalno zaokrožajo vstopni model znamke Škoda.

Škodo Fabio so v prvih treh generacijah prodali v več kot 4,5 milijona primerkih. Najpomembnejši razlogi za nakup so bili prepričljivo razmerje med ceno in kakovostjo, nizki obratovalni stroški in prepričljiva prostornost. Nova Fabia poleg naštetega prinaša še zelo emocionalen dizajn, večjo dinamičnost in številne nove asistenčne sisteme. Fabia, ki prvič temelji na modularni prečni platformi MQB-A0, je v dolžino zrasla na 4.108 milimetrov, s čimer je presegla mejo štirih metrov. Prtljažnik, ki je bil pri predhodnici že tako največji v segmentu, se je povečal še za 50 litrov in ima zdaj prostornino 380 litrov.

Fabia ima ostro oblikovane žaromete in zadnje luči s sodobno LED-tehnologijo. V notranjosti pozornost vzbujata armaturna plošča s prostostoječim osrednjim zaslonom in opcijski aktivni informacijski zaslon. Infotainment in povezljivost sta naj­naprednejša. Ob začetku prodaje bodo na voljo opremski paketi Active, Ambition in Style ter posebna različica First Edition; kasneje bo na voljo tudi športna različica Monte Carlo. Pet bencinskih motorjev aktualne generacije EVO koncerna Volkswagen pokriva razpon moči od 48 kW (65 KM) do 110 kW (150 KM). Zaradi najboljše aerodinamike v svojem razredu s količnikom zračnega upora 0,28 je z opcijskim 50-litrskim rezervoarjem za gorivo mogoče prevoziti več kot 900 kilometrov (po kriterijih WLTP).

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča