Spomladanska Dacia Spring

Matej Jurgele 17.12.2021
r-dam1365421

Pod zunanjo podobo športnega terenca se skriva mestni avtomobil z rekordno prostornostjo in štirimi polnovrednimi sedeži, enostavnim in zanesljivim električnim pogonom in dosegom 225 km (kombiniran cikel WLTP) oziroma 295 km v mestu (cikel WLTP city).

Novi Dacia Spring bo na voljo v treh različicah:

  • Različica za prosto prodajo, ki je v Sloveniji že naprodaj.
  • Različica Business, ki je v Sloveniji že naprodaj, namenjena podjetjem za souporabo in dajanje avtomobilov v najem ter službenim voznim parkom.
  • Nazadnje še gospodarska različica Cargo brez zadnje klopi, ki je idealna za dostavo do vrat, in bo na voljo spomladi leta 2022.

S ponudbo športnemu terencu podobnega povsem električnega mestnega avtomobila, ki izpolnjuje ključne potrebe uporabnikov in to po neprekosljivi ceni, Dacia električno mobilnost dela ljudsko.

VIDEZ ŠPORTNEGA TERENCA

Zunanji videz nove Dacie Spring povzema atribute iz sveta športnih terencev: široke blatnike, strešna nosilca, okrepljen spodnji del karoserije spredaj, zaščitna obloga pod odbijačem zadaj in povečan odmik od tal (151 mm pri praznem avtomobilu). S širokimi rameni in izbočenim pokrovom motorja daje Spring občutek čvrstosti. Njegova širina daje slutiti velikodušno odmerjeno notranjščino. Je temu mestni avtomobil, ki ima omejene zunanje mere: dolžino 3,73 m, širino 1,58 m (brez zunanjih ogledal) in višino 1,51 m (prazen, vključno s strešnima nosilcema).


IZRAZEN PREDNJI DEL

Sprednji del izkazuje značaj, ki ga podčrtujejo naguban pokrov motorja, zajeten odbijač in ozka žarometa s svetilnimi diodami, katerih vodoravna črta se nadaljuje v vzorec maske. Na nosu ima Spring zaprto masko, kar je prepoznaven znak električnih vozil. Ta je zelo moderna s trirazsežnostnim reliefnim vzorcem in elegantno skriva loputo vtičnice za polnjenje, ki se jo lahko odpre iz potniškega prostora.


BARVNI PAKET »ORANGE«

Značajski Spring Electric ima videz obogaten z barvnim paketom, ki je na voljo v začetni različici ob uvajanju na trg. Ta obsega zunanji vzvratni ogledali, okrasni del strešnih nosilcev, obrobe bočnih oblog in zračnih rež spredaj oranžne barve. V notranjščini so oranžni okrasni šivi na sedežih, obrobe zračnikov in multimedijskega zaslona, obloge vrat pa so svetlo sive barve. Tako vedro odeta električna mobilnost postane še posebno elegantna in zabavna.


PLATIŠČA »FLEXWHEEL«

Spring ima okrasne pokrove koles, ki posnemajo videz litih platišč. To je doseženo zahvaljujoč tehnologiji »Flexwheel«; jeklena platišča so naluknjana, da omogočajo namestitev elegantnih okrasnih pokrovov. To je bistra rešitev, ki je za oko privlačna in hkrati gospodarna.


DINAMIČEN ZADEK

Zgornji del zadka z ukrivljenim steklom, zaobljenimi lučmi in mehkimi linijami spominja, da je Spring v osnovi vendarle mestni avtomobil. Spodnji del pa ima zaupanje vzbujajoče elemente športnih terencev: zadnji odbijač ima čvrst nelakiran ščitnik, spodaj pa sivo obarvano zaščitno oblogo. Svetlobna odbojnika sta vstavljena v lažni zračni reži. Zadnja blatnika sta nagubana. Ti oblikovalski triki poživijo zadnji del Springa. Zadnji luči imata nov svetlobni pečat znamke Dacia iz svetilnih diod v obliki črke Y.

Fotogalerija

Dacia Spring Dacia Spring Dacia Spring Dacia Spring Dacia Spring Dacia Spring Dacia Spring Dacia Spring Dacia Spring Dacia Spring Dacia Spring Dacia Spring Dacia Spring Dacia Spring Dacia Spring

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika