Goodyear IntelliGrip Urban - pametna pnevmatika prihodnosti

IntelliGrip

Pametna pnevmatika Goodyear IntelliGrip Urban je bila ustvarjena z namenom, da s svojimi tehničnimi značilnostmi zagotovi čim večjo varnost, čim daljši in neprekinjen čas delovanja ter maksimalno energetsko učinkovitost vozil urbanih območij prihodnosti.

Senzorji zaznavajo stanje ceste in vremenske razmere, napredna tehnologija pa zbrane podatke pošilja neposredno računalniškemu sistemu vozila, s čimer avtomobilu omogoča optimizacijo hitrosti, zaviranja, vodljivosti in stabilnosti. Poleg tega na ta način celoten vozni park pridobi pomembne informacije, ki si jih prek oblaka izmenjujeta pnevmatika in vozilo.


Ozka in visoka oblika pnevmatike zmanjšuje njen kotalni upor ter s tem povečuje energetsko učinkovitost in razpon, v katerem bi na urbanih območjih lahko vozili električni avtomobili. Oblika pnevmatike pripomore tudi k večji odpornosti proti akvaplaningu, kar je Goodyearovim inženirjem omogočilo zmanjšati število kanalov v pnevmatiki ter doseči večje število prevoženih kilometrov in nižjo raven hrupa.
goodyear.eu

Fotogalerija

Foto: Goodyear Foto: Goodyear Foto: Goodyear

Izbor urednika