Renault ZOE e-Sport - električna raketa

Renault ZOE e-Sport

Čeprav Renault v Ženevi ni predstavil nobene novosti med serijskimi vozili, pa je vseeno navdušil s konceptom malega mestnega avtomobila Reanult ZOE v e-Sport izvedbi, ki buri duhove številnih zaljubljencev v dirkalne avtomobile, pa če prav za sabo ne pušča bencinskih hlapov. ZOE e-Sport  je namreč povsem električen avtomobil, katerega poganjata dva elektromotorja, ki skupaj razvijeta kar 460 KM, kar omogoča, da ZOE doseže stotico v vsega 3,2 sekundah, ter preseže 200 km/h v manj kot desetih sekundah.

Izkušnje iz Formule E omogočajo, da lahko elektronika natančno dozira moč in dinamično pospeševanje če je to potrebno. Elektroniko lahko nastavljamo na štiri različne načine delovanja odvisno od način vožnje, od želenih zmogljivosti in avtonomije. Nastavlja se lahko tudi dostava moči med sprednjo in zadnjo osjo, glede na trenutne potrebe.

To je pravi dirkalnik. Strokovnjaki iz Renault Sporta so zaradi velike moči prilagodili podvozje, cevasta šasija prav tako prihaja iz oddelka Renault Sport, nizko težišče, širok kolotek in pogon na vsa kolesa jamčijo odlično stabilnost. Notranjost je obogatena s športnimi sedeži Recaro, štirioglatim volanom ter stikali iz Formule E. Za potrebe dirkanja je na voljo še sovozniški sedež, med tem ko prostora zadaj ni več …
renault.si

Galerija: Renault ZOE e-Sport koncept:

Fotogalerija

Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault

Izbor urednika