Mercedes-Maybach GLS: novo poglavje luksuza

Matej Jurgele 27.11.2019
Mercedes-Maybach GLS

Velikodušna odmerjenost prostora

Njegova prostorna notranjost, izdelana iz najbolj kakovostnih materialov, in izredno učinkovita zvočna izolacija, ustvarjata odlično počutje v notranjosti. Iz prijetno dvignjenega sedeža, lahko potniki, zahvaljujoč električno upravljanim senčnikom na obeh zadnjih stranskih oknih, sami odločijo, koliko okolice si želijo videti. 

Vzmetenje Airmatic je del serijske opreme, za še bolj zahtevne je tudi na voljo polno aktivno vzmetenje z E-Active Body Control, ki učinkovito izenačuje "dejavnost" cestnih nepravilnosti.  

Mercedes-Maybach GLS.

V primerjavi s S razredom voznik sedi več kot 25 centimetrov, potniki zadaj pa skoraj za 28 centimetrov višje. Potnikom olajša vstop dodatna stopnica, poleg tega se vozilo tudi nekoliko nagne proti tlom. 

Notranjost Mercedes-Maybacha razpolaga z velikodušnimi dimenzijami modela GLS. V zadnjem delu vozila so sedeži v primerjavi z GLS-om zamaknjeni nazaj za 120 milimetrov, tako da lahko vozilo služi kot pisarna ali kot prostor za sprostitev. Digitalne naprave imajo pomembno vlogo na vsakem sedežu. Zasloni z visoko ločljivostjo in občutljivi na dotik omogočajo nadzor nad številnimi funkcijami, uporabnik Mercedes-Maybacha pa lahko svoje digitalno okolje popolnoma integrira v vozilo.


Različica motorja razvita izključno za Maybach

Štirilitrski V8 motor, ki razvije 410 kW (558 KM) in 730 Nm navora, je bil razvit izključno za Maybach. Poskrbi, da se avtomobil premika diskretno in zmogljivo. Motor je kombiniran z 48-voltnim sistemom EQ Boost. 

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC bo na trg prišel v drugi polovici leta 2020.

Več na: mercedes-benz.com

Fotogalerija

Mercedes-Maybach GLS Mercedes-Maybach GLS Mercedes-Maybach GLS Mercedes-Maybach GLS Mercedes-Maybach GLS Mercedes-Maybach GLS Mercedes-Maybach GLS Mercedes-Maybach GLS Mercedes-Maybach GLS Mercedes-Maybach GLS Mercedes-Maybach GLS Mercedes-Maybach GLS Mercedes-Maybach GLS Mercedes-Maybach GLS Mercedes-Maybach GLS

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika