Družinski Audi e-tron Sportback

Matej Jurgele 24.11.2019
Družinski Audi e-tron Sportback

Njegovi digitalni matrični LED-žarometi so novost, ki je zdaj prvič na voljo za velikoserijski model. Njihova svetloba je razdeljena na veliko majcenih pik in mogoče jo je natančno regulirati. Na zoženih odsekih olajšuje varno vodenje vozila po sredini voznega pasu in nakazuje položaj vozila na voznem pasu. 

Eleganten, učinkovit, ekspresiven: zunanji dizajn

E-tron Sportback združuje moč prostornega športnega terenca in eleganco štirivratnega kupeja, vse skupaj pa servira v obliki električnega avtomobila. Streha se boči nizko nad karoserijo, proti zadku se opazno spušča in nato prehaja v močno nagnjena C‑stebrička. Iz detajlov je razvidno, da je ta SUV-coupé gnan izključno na elektriko. LED-luči na zadku so med seboj povezane s svetlobnim pasom.

Za ta izključno električni SUV-coupé je mogoče izbirati med 13 barvami lakov; v paleti je tudi nova, ekskluzivno za e-tron Sportback namenjena plazemsko modra kovinska barva. Napis na električni loputi polnilne vtičnice sveti v signalni oranžni barvi visokonapetostnega sistema. Po želji so lahko oranžne tudi zavorne čeljusti. Pri izvedbi S line pridejo športni geni Audija e-tron Sportback še posebno do izraza. Serijsko je opremljena z 20-palčnimi platišči in športnim zračnim vzmetenjem. 

Športna učinkovitost: električni motorji, električni štirikolesni pogon, podvozje

Za pogon je na vsaki od oprem elektromotor. Elektromotorja z močjo 265 kW in navorom 561 Nm SUV-coupé poženeta iz mirovanja v tek skoraj neslišno. Audi e-tron Sportback 55 quattro od 0 do 100 km/h pospeši v 6,6 sekunde, največja hitrost je elek­tron­sko omejena na 200 km/h. Če voznik preklopi z vozne stopnje D na vozno stopnjo S in do konca pohodi pedal, aktivira funkcijo 'boost'. Pogon pri tem za 8 sekund ustvari moč 300 kW in navor 664 Nm. SUV-coupé v tem primeru za pospešek od 0 do 100 km/h porabi 5,7 sekunde. Voznik za menjavanje prestav uporablja stikalo, ki ga lahko upravlja s palcem in kazalcem. Nadaljevanje vožnje po samo 30 minutah: ponudba polnilnih možnosti

Na dolgih relacijah lahko Audi e-tron Sportback 55 quattro na hitrih polnilnih postajah polnimo z enosmernim tokom z močjo do 150 kW. Baterija že po slabih 30 minutah doseže 80-odstotno kapaciteto – dovolj za naslednjo etapo dolge relacije. Audi e-tron Sportback 50 quattro se polni z močjo do 120 kW in v enakem času doseže enako stanje napolnjenosti. 

Audi e-tron Sportback bo na evropski trg predvidoma prišel spomladi leta 2020.

Več na: audi.si

Fotogalerija

Audi e-tron Sportback bo na evropski trg predvidoma prišel spomladi 2020. Audi e-tron Sportback bo na evropski trg predvidoma prišel spomladi 2020. Audi e-tron Sportback bo na evropski trg predvidoma prišel spomladi 2020. Audi e-tron Sportback bo na evropski trg predvidoma prišel spomladi 2020. Audi e-tron Sportback bo na evropski trg predvidoma prišel spomladi 2020. Audi e-tron Sportback bo na evropski trg predvidoma prišel spomladi 2020. Audi e-tron Sportback bo na evropski trg predvidoma prišel spomladi 2020. Audi e-tron Sportback bo na evropski trg predvidoma prišel spomladi 2020. Audi e-tron Sportback bo na evropski trg predvidoma prišel spomladi 2020. Audi e-tron Sportback bo na evropski trg predvidoma prišel spomladi 2020. Audi e-tron Sportback bo na evropski trg predvidoma prišel spomladi 2020.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika