Novi Jeep Compass

Anja Mrevlje 21.09.2017
Jeep Compass

S predstavitvijo novega modela Compass znamka Jeep dopolnjuje ponudbo v segmentu SUV vozil, ki predstavlja pomemben in hitro rastoči trend po vsem svetu. Novi Compass je zasnovan tudi po okusu evropskih kupcev, saj združuje legendarne terenske zmogljivosti vozil Jeep v prepoznavni obliki ter uporabniku prijazno tehnologijo, ki zagotavlja varno, udobno in pristno vozno izkušnjo. Novi SUV znamke Jeep odlikujejo moderna oblika uporabniku prijazna tehnologija, celovit nabor aktivnih asistenčnih sistemov in terenska zmogljivost.

Slovenska predstavitev novega Jeep-a Compass je potekala v Piranu.

Jeep Compass odlikujejo prepoznavni oblikovalski elementi znamke Jeep, kot so prednja maska s sedmimi režami in trapezasti blatniki, prepoznavni LED žarometi pa še poudarjajo značaj in videz sprednjega dela novega Compassa. Dinamična in poudarjena strešna linija ter izbočene obrobe blatnikov poskrbijo za izstopajoči stranski profil vozila. Kromirane obloge oken, ki potekajo vzdolž in po zadnji strani vozila, ter streha v črni barvi pričarajo edinstven in žlahten videz. Na zadnjem delu vozila so najopaznejše LED luči: tanke linije in pravokotna oblika luči se zlijejo s prtljažnimi vrati, kar vozilu daje dominanten in hkrati uglajen videz, ki ne pušča dvomov o identiteti modela Compass.


Pri razvoju novega modela Jeep Compass je bilo glavno vodilo varnost voznika in sopotnikov, kar dokazuje tudi pet zvezdic na testu EuroNCAP v vseh kategorijah - med drugim za zaščito odraslih, zaščito otrok, zaščito pešcev in za varnostne sisteme pomoči pri vožnji. Vanj je lahko vgrajenih več kot 70 aktivnih in pasivnih varnostnih ter zaščitnih funkcij, ki, med drugim, vključujejo: sistem opozarjanja na čelno trčenje, sistem LaneSense za opozarjanje ob zamenjavi pasu, spremljanje mrtvega kota, preverjanje prostora za vozilom, kamero za vzvratno vožnjo ParkView z dinamično mrežo, sistem za samodejno bočno in kotno parkiranje, prilagodljivi tempomat (Cruise Control), elektronski nadzor stabilnosti (ESC) z elektronskim sistemom proti prevračanju vozila in šest standardnih varnostnih blazin. Za dodatno zaščito ima model Compass strukturo "varnostne kletke karoserije"; kar 65-odstotni delež strukture predstavlja jeklo visoke trdnosti.
jeep.si

Fotogalerija

Jeep Compass Jeep Compass Jeep Compass Jeep Compass Jeep Compass Jeep Compass Foto: Klavdija Zrim Foto: Klavdija Zrim Foto: Klavdija Zrim Foto: Klavdija Zrim Foto: Klavdija Zrim Jeep Compass Jeep Compass Jeep Compass Jeep Compass

Izbor urednika